Kulturskrubben – intro

Kultur, det kan vara nästan vad fanken som helst, faktiskt. Allt från filharmoni till filbunke. Det måste vara omöjligt att inte vara kulturell. Jag kommer därför oundvikligen och ofta att halka in på det spåret. För den sakens skull har jag grundat ”Kulturskrubben”. Men för att få lite ordning tänker jag dessutom inreda skrubben med underkategorihyllor vartefter sorteringsbehov uppstår.

Jag har redan två saker på g. Båda kan betraktas som kulturhistoria, men dom kommer ändå att hamna på olika hyllor, nämligen ”Kulturarv” och ”Teknikhistoria”. Redan nu kan jag avslöja vad jag först tänker skiva om för den senare hyllan: en gammal traktor – agrikulturell teknikhistoria.

traktor2

John Deere BR 1946. Medio 60-tal, foto Jernis.

Det blir inte alls så ambitiöst som det kanske låter. Lite text med fakta fast med glimten i ögat och några gamla bilder räcker långt. Här är faktiskt min tanke att locka Gyrot att bidra med en gästblogg om sin traktor ”Grålle”.

Inbjudan att gästblogga i Kulturskrubben eller någon annanstans på min blogg står öppen för alla som känner för det. Kontakta mig i så fall per e-post. Adressen går att utläsa under ”Om” längst upp på sidan.

OBS: Fler traktorkort från bloggen finns samlade i galleriet Bilder från södra Öland.

2 reaktioner till “Kulturskrubben – intro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s