”Schumacher”-syndromet

Jag hittade en intressant artikel i senaste Vi Bilägare:

VB1

.


VB2

Se hela artikeln på  http://www.vibilagare.se/zino.aspx?articleID=13536.

Paradoxalt resultat kan tyckas i förstone, men det är ändå inte alls konstigt; det beror förstås helt på vilka referensramar som används vid självbedömningen. Minst 90 % männen befinner sig mentalt fortfarande i sandlådan, alternativt på Nürburgring med mottävlandena distanserade med ett halvt varv, lika illa oavsett. Kvinnorna däremot lever i vardagstrafiken, med med- och mottrafikanter, utfarter, korsande vägar etc och goda marginaler för det oväntade samt en insikt att alla på vägen nog inte borde ha körkort.

Att jag ”kör som kärring” tar jag därför som en ren komplimang. Mitt eget betyg då? På en absolut betygsskala enligt rådande skolmodell blir det en trea, men med den relativa gamla skalan varvar jag alla ”Formel-1-förarna” och kniper en svag femma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s