Kattsingen, del 3

Vanlig kattmat, pelletar, intages i förrådet via ledsagning och därpå följande välsignelse av torrfodret medelst handpåläggning och ryggstrykning. Mjölk dricker inte Lakrits, men yoghurten ska stå i köket medan vattenskålen är i badrummet. Delikatesser som räkor (absolut inte Nordafrikaskalade utan husse- eller matteskalade med rommen kvar) och rackarns stark ost (Västerbotten är för mjäkig, helst Falbygdens extralagrade präst) serveras företrädesvis i köket, räkorna med fördel i slasken.

Lakrits favoritsovplatser växlar med långa perioder. Ett tag uppskattade han i synnerhet den ombonade miljön i barnbarnens dockvagn (arvegods från Hustru).

Lakrits2

Lakrits spinner loss i en nercabbad perserblå Morris-Brio Dollywagon -63 i originalskick.

Lakrits är som sagt kastrerad. En gång när han var i Plintsberg blev han uppvaktad av en plaskpilsk hona. Hon tjatade och tjatade och tjatade, halva jävla dan. Till slut tröttnade Lakrits på olåten och satte på’na. Ja, satte på och satte på, han satte sig i alla fall ovanpå, men några ytterligare detaljer hade nog inte hans mamma berättat. Han kliade sig i huvudet, men nä … det sket sig. Fast vackert så av en kastrerad katt – en riktig schentleman.

Det kan verka som jag raljerar över Lakrits. Inget kan vara mer fel. Jag älskar honom. När han, som jag berättande i del 1, var borta i nio veckor ägnade jag och hustru säkert minst en timme var om dan åt att leta efter honom. Hm, får se: med vänskapspriset 500 kronor timmen, + 25 % enkelt OB, är Lakrits skyldig oss totalt:

500 × 1,25 × 9 × 7 × 2 + ränta (diskonto + 8 %) = 124 000 kr

Skuldsatt upp över öronen, men nån avbetalningsplan har han ännu inte presenterat. Ska nog höra med kronofogden jag.

9 reaktioner till “Kattsingen, del 3

  1. …..här tror jag att det föreligger en stor risk för att Lakrits kommer att motfakturera på betydligt större belopp för ”lång och trogen tjänst” om det är så att ni gör anspråk på ersättning för av er okontrollerat virrande i bushen. 🙂

  2. vad gör man inte för att få tyst på en kvinna.. Min Pondus kör den mer hårda stilen, jagar tills han får tar på honan och slåss som fasiken…

    1. Jo men visst, katter är i sig en motsägelse. Det var nog därför Schrödinger valde en sån för sin paradox.

  3. Haha igen, den där uträkningen gjorde jag också häromdagen med ett förkrossande resultat. Vi har TVÅ parasiter. TVÅ.
    Fast å andra sidan har vi aldrig skämt bort våra med sådan extravagans som nercabbade perserblå Morris-Brio Dollywagon -63:or. Inte ens kopior.

    1. Så är det nog, Lakrits är en riktig lyxlirare. Berätta inte för dina, då blir det ett jävla tjat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s