Mäns hälsa

I april 2001 åkte jag till Nya Zeeland för att kongressa. Jumbo till Sydney och därefter mjölkplanet till Wellington. Tror att restiden dörr-till-dörr blev över 20 timmar. Segt. Där, på mjölkplanet, erbjöds rikligt med läsning eller tittning, inte bara i flygbolagets egen tidning utan även vanliga veckotidningar. Sortimentet tycktes främst vara avsett för manliga affärsresenärer. Flygvärdinnan erbjöd mig med ett skälmskt leende en Men’s Health. Det lät ju så lagom lockande med motion, mineraler och vitaminer, men i brist på annat så. Så snart jag tittade på första uppslaget insåg jag dock att man i Australien tycks ha en något annorlunda syn på vad som är hälsosamt, i alla fall för män.

På den tiden gick det fortfarande för sig att ta med sig fällkniv ombord på planet. Jag tog mig friheten att skära ut sidan med innehållsförteckningen:

men's health

Men’s Health nr 6 2001. Notera särskilt den första artikeln på sidan 18 och den tredje på sidan 80.

Apropå fällknivsförbud så glömde jag vid en senare flygresa, efter 11 september-attackerna samma år, att ta kniven ur fickan. Slänga bort den? Nej, min fina Victorinox. Skicka hem den i kuvert. Fanns inte tid. Jag sprang ut i avgångshallen igen, såg mig om. Där, uppe på taket av en telefonhytt var ett bra gömställe. När jag la upp kniven kände jag att det redan låg något där – en fällkniv! Vid återkomsten några dar senare gick jag förstås för att hämta min kniv, och den låg faktiskt kvar, men ensam.

5 reaktioner till “Mäns hälsa

  1. Uhmm….då blir det Australien nästa gång då. Det här säger du först nu…. 🙂 Kanske d y följer med!

    1. Bra idé. Ett litet problem är bara att d y de facto är d ä av oss två. Och om JAG knappt orkar …

  2. apropå 11 september så flög jag hem från köpenhamn till arlanda samma datum fast flera år senare. Det var på tapeten med alla dessa dash 8 plan som paja alla på en å samma gång, tror du inte på fan att just mitt plan åxå va trasigt, fick vänta å vänta, missa tåget hem till dalom från arlanda pga det… I samma veva har jag för mig att det va en massa tjål om Muhammed teckningarna åxå, så säkerheten va skärpt även pga det, inte bara för att det var 11 sept.. Å vem fastna så klart i kontrollen? Jo jag, vem annars?? Hade en vattenflaska i handbagaget, tullgubben trodde väl att jag skulle fjutta eld på nåt.. sen pep det i den där förbaskade apparaten, halvt avklädd så kom dom på till slut att det va ju bara byxknappen…. Nä, bäst å hålla sej på hemmaplan tror jag…. Iaf tills nästa sommar, då blire Vegas!

    1. ”Halvt avklädd”, vilken halva? Vegas? Lars Vegas? ”Gudd lukk”, som Bejben och resten väster om kölen säger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s