Nu är det kris igen …

… och krisen varar än till …? Räntan är rekordlåg, inte mycket över 0 %. Bistra tider var det också i början på 90-talet. Fast den krisen ledde till rekordhög ränta, osannolika 500 %, om än bara för nån dag. Vem singlar slant? Våra slantar.

Jag fick ett lite udda grattiskort, utgivet av Kommunal, av lillbrorsan sommarn -94. Trots stora skillnader i krismönster är resultatet för småfolket detsamma, då som nu:

kris

Krisen har även nått vårt familjeföretag. Volymen översättningsuppdrag räcker inte längre till för att försörja två personer. Jag kommer därför ägna förmiddagen åt att uppdatera mitt CV, och därefter kontakta bemannings- och rekryteringsföretag. Ett besök på arbetsförmedlingen ska det också bli. Fast jag hoppas fortfarande på att jag ska kunna få gå tillbaka till min tjänst som lektor på högskolan som jag faktiskt fortfarande är tjänstledig ifrån.

Eftermiddan blir mycket roligare. Då ska vi åka till Sandviken och uppvakta Edit, äldsta barnbarnet, som fyller nio idag.

8 reaktioner till “Nu är det kris igen …

 1. Hoppas att det löser sig på det bästa av sätt.

  Tänkte på det annars, att det ska fan till att vara rövslickare i ett enmansföretag. Då krävs stretching i den högre skolan.

  Min gode mor bor i Sandvikenstrakten, så ser du någon Gyrolik så släng upp en näve till hälsning.

  1. Det är klart att det ordnar sig. 50+ är visserligen ingen merit, men å andra sidan kan det inte vara fel att vara mångsträngad.

   Ja, fan eller elitgymnast…

   Då förstår jag: det är hon som blandar Sandvikenmål med engelska. 🙂

    1. 🙂 Pungmakarbo – längre än så från Stockholm kommer man inte.

 2. Visst ska du se att det löser sig Jernis! Det som inte dödar härdar brukar man säga…När man väl tagit sig igenom en kris brukar det stärka en, iaf enligt Antonovsky – hälsans mysterium, där han tar upp KASAM, nåt du läst?

  1. Tack för tipset. Inte läst, inte ens hört talas om. KASAM låter som nåt österländskt, japanskt kanske.

   1. KASAM står för Känsla Av SAMhörighet. Antonovsky ställer sig frågan hur kan en del människor ta sig igenom en kris och kanske till och bli stärkt av det medans andra bryter ihop o däckar under…Nånting man kan fundera på sådär i bland… Fick du sammanfattning av hela boken i en mening behöver du inte ens läsa den 😉
    Antonosvsky är en sån där bok som alla studenter brukar få läsa, inte bara inom vårdprogram utan även andra…

    1. Jaha, då är det förstås Antonovsky som myntat uttrycket: ”Det är bara att bryta ihop och komma igen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s