Året Runt-tips

Prolog: Svärmor brukar ibland berätta om läsarnas superfiffiga tips i tidningen Året Runt. De flesta är av klassen ”använd en stekspade när du gräddar pannkakor”, men då och då dyker det faktiskt upp nåt innovativt.

Har du också tänkt på hur besvärligt det är att värma upp en minipizza. I mikron blir den en näst intill oätlig degklump, i vanliga ugnen visserligen så bra den har förutsättningar att bli, men hur klimatsmart och ekonomiskt är det att grädda på så vis?

Jernis förväntar sig årets Året Runts stora teknikpris (tio trisslotter och en hundrakronors-Harry) för följande geniala förslag: Tina minipizzan i mikron eller ta ännu hellre ut den från frysen i god tid. Ställ in brödrosten på medel, stoppa pizzan (obs: utan omslagspapper) försiktigt med ostsidan bortvänd i ett av brödrostens fack och tryck på start-och nedstoppningsknappen. Vrid därefter rosten en kvarts varv med öppningsidan riktad mot dig och placera apparaten på ett för dylikt förfarande lämpligt underlag. Vänta sisådär en till halvannan minut. Färdigt! (Osar det bränt är det antagligen brödsmulor från botten som hoppat fram vid vridningen; töm lämpligen brödrosten genom att vända den upp och ner och skaka före pizzabaket).

brödrost

Skiva champinjoner är både tidsödande och fingertoppskänsligt, fråga Hustru. När jag ändå är i farten vill jag därför tipsa om följande metod, för vilken jag åtminstone förväntar mig en pallplacering i klassen hedersomnämnande (två trisslotter): applicera hushållets äggskärare på stadigt underlag, lägg därefter i svamparna en och en med foten uppåt i skärarskålen och tryck stadigt men inte hastigt rastret genom svampen. (Har champinjonerna legat ett tag blir skalet segt, i vilket fall extra försiktighet krävs för att inte strängarna ska brista).

äggskärare

3 reaktioner till “Året Runt-tips

  1. Sorry Bejbi, några storstilade priser blir det tyvärr inte. Båda grejerna har jag gjort i EVIGHETER! Prova att snabbköra våfflor direkt från frysen i brödrosten! Gott, frasigt och osfritt!
    Men en kram kan du få! 🙂

    1. Tror ändå på nåra TRISSLOTTER, för det är först till Året Runts redaktionsbrevlåda som gäller! 🙂

  2. Ja, hennes ”Året Runt-tips” får alla besökare höra….”Tro kan försätta berg”…eller vad det var. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s