Nu har det vänt igen …

årstider

Det finns tre sorters människor:

1) Optimister, som alltid ser ljuset komma, men aldrig upphör blunda för mörkret. Vid vintersolståndet ”vänder det” då dagern skymtar i tunneln, medan sommaren lång bara är ljus och varm.

2) Dom som tar dan som den kommer, oavsett årstid. Vissa gillar alla dar, medan andra, såsom jag, bara gillar dom ”goa” men ändå finner sig i höststormar, snöhelvetet och annat fansväder.

3) Pessimister, som alltid ser mörkret komma, men aldrig hinner lyckas uppskatta ljuset. Vid sommarsolståndet ”vänder det” mot eländes elände, medan vintern lång bara är mörk och kall.

9 reaktioner till “Nu har det vänt igen …

 1. Man kan inte gilla precis alla dagar.

  Dessutom. Det där uttycket att ”det finns inget dåligt väder, det finns bara…”. I helvete eller. Kolla på inledningen av juni. Det finns jävligt dåligt väder också.

  1. Håller helt med. Hade jag varit koleriskt lagd hade jag nitat varenda jävel som vräker ur sig detta förbannade ordspråk.

  2. ….va f-n inte bara inledningen av juni…det var ju ända fram till den 21:a! 🙂

 2. Det var ju fan! Jag lever med en pessimist, en sådan som på midsommar säger att nu blir det mörkare igen. Själv vill jag inte vara så klyschigt väderberoende som jag är, men jag tycker ju inte om att behöva ha en massa kläder på mig utan trivs bäst naken i sol. Och ingen ska komma och prata med mig om hur trevligt det är med blåst. Jag har bott ett halvår på Island (det dåliga halvåret från augusti till februari) samt befunnit mig i en liten stuga som det föll sju trän över i Gudrunstormen.

  1. Inte ens ett prydnadslöv? För mig är det en särskild befrielse när strumporna kan förpassas till byrålådan, från maj till september.

 3. Jag är optimist, intill dumhet ibland. Men nånting jag inte gillar är värme. Jag blir sjuk i både kropp och själ. Fatta hur kul det var att komma i klimakteriet! Då hjälper det inte ens att årstiden heter vinter. Ja, fy faan, men man slipper tänka på preventivmedel. Sa den positiva glatt! 🙂

  1. Tur du bor i Norrland (eller ?). Sommarmånaden kan du tillbringa på glaciären. 🙂

   Klimakteriet – mysko beteckning om man tänker efter, för tankarna till nåt annat lite häftigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s