”Spalten”

Bridgenördvarning!

(OBS: det här ett specialfall – jag avser annars inte att blogga om bridge mer än högst perifert.)

Det har väl knappast undgått någon av läsarna att bridge är ett av mina stora intressen, även om det (tillfälligt) falnat på senare år. Under några år, 1999 vecka 37 till och med 2003 vecka 10, skrev jag under pseudonymen ”Spalten” bridgekrönikor/-kåserier i stort sett en gång i veckan i Gefle Dagblad. Tidningen slutade därefter med såväl bridge- som schackkrönikor av besparingsskäl. Korkat.

En av mina bridgekompisar, Urban Björklund, har redigerat och lagt upp krönikorna 2000, vecka 1–30, på Gävleborgs bridgeförbunds hemsida. Jag har nu, om någon är intresserad, tankat upp hela materialet på ”egen” server (Storegate) där det finns i oredigerat skick, dvs precis som jag sände materialet till tidningen. Presentationen av givarna varierar, och de återfinns i några enstaka fall i separata filer. Du får helt enkelt ta det för vad det är.

P8200033

Jernis fyller femtio och firas av bridgevänner som återfinns i krönikorna

Som sig bör är det mesta materialet av lokal karaktär. Vad gäller förekomst av felaktiga eller bristande analyser, vilket är oundvikligt vid en för en krönikör rimlig arbetsinsats, är jag inte intresserad att delta i fortsatta diskussioner. Krönikorna är för mig ett avslutat kapitel.

2 reaktioner till “”Spalten”

  1. ”Som sig bör är det mesta materialet av lokal karaktär”…men spelets innehåll och regler är väl av universell art…undrar en som inte ens är amatör, och har aldrig provat. 🙂

    1. Du har givetvis rätt. Hade det inte varit på det viset hade jag aldrig lagt ut materialet. Anledning till att jag skrev så var att förvarna eventuella läsare att det figurerar en hel del personer som kanske inte känns igen. I nationell bridgepress skrivs det förstås mest om kända elitspelares prestationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s