”Vilken härlig dag”, del 2

Med dammsugare som enda bagage och numera iklädd byxor med rejält tilltaget gällivarehäng, nedtyngda av de med mynt fullproppade fickorna, klev jag på tåget. Många konstiga blickar blev det. På den tiden var det, hör och häpna, inte kutym att offentligt demonstrera halva röven, vare sig på längden eller på tvären.

byxmode

Givetvis var det fullsatt ända till ståplats och hett nåt alldeles kopiöst. Äntligen byte i Stockholm: av tåget, över perrongen, igenom vänthall, nerför trappor, igenom nedre vänthall, uppför trappor, över perrongen, på tåget – pust och stön!

Väl i Nyköping gällde det omvända mot i Uppsala, förutom att jag bekvämt kunde slanta bussbiljetten utan att gå i clinch med chauffören. Fast flinade åt dammsugaren gjorde den fan. Jodå, lasset var redan instuvat när jag sjöblöt kom fram och gick in i den kaotiska lägenheten. Efter pizza och kvällspilsner som återställde närings- och vätskebalansen kände jag att livsandarna började återvända.

Döttrarna hade redan funnit sig tillrätta ute på gården, lekte och cyklade, men kom snart in för att lägga sig. Det tog mig kanske fem minuter innan jag insåg att Marias cykel, en sprillans 17-tums röd Crescent, stod olåst kvar ute på gården. Jag rusade ner för trapporna – men redan försent: ”äsch” – sa jag inte. De halvdussinet otryckbara invektiven i andra änden av skalan ekade mellan hyreskasernerna. Sicken jävla dag!

4 reaktioner till “”Vilken härlig dag”, del 2

 1. Ojoj…vilken hårt prövad man…vore närmare med Enköping än Nyköping…men, men..man får inte välja själv alla gånger.
  Uhmm…är det nytagna familjebilder kanske? 🙂

   1. 🙂

    Det påminner mig om den fina gamla gåtan som jag redan kört på din blogg , men som tål att upprepas:

    “Vad är det för skillnad på en elefant?”

    “Den kan varken cykla”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s