”Det spelades bättre boll”

Nostalgibloggen på Dalarnas Tidningar av Olof Schääf är riktigt kul, särskilt om man är 50+. Numera har jag så fullt upp med egen blogg att tiden inte räcker till. Men Hustru bevakar Olofs blogg förtjänstfullt. Nu senast fanns en Tublänk till en enastående pärla av elitkultklass:

”… jag hade med mig min pipa, och ett paket kjeks …” – vilken lyrik! Den här hitten av Torsson (OBS, inte Torssonz) finns på skivan ”ELMIA – jordbruksutställning” som jag är lycklig ägare till. Hela albumet är kultmärkt, liksom gruppen i sig. Dessutom vill jag framhålla titellåten och framförallt ”Klippans centrum”, en helt underbar parafras på Wilbert Harrisons Kansas City” – lyssna och skratta högt! En ytterligare höjdare som finns på annat album är ”Blodomloppet”.

3 reaktioner till “”Det spelades bättre boll”

 1. Fantastiskt. Nothing but. Är ju för ung för både Torsson och Gunnar när det begav sig men jag hade låten på band (den ni, ungdomar som läser detta).

  Nordahl, lika snäll som stor, är fortfarande en hjälte i Milan. Än idag har han rekordet för antalet mål på en säsong i den italienska ligan och hans storhet jämförs med van Bastens.

  1. På band? Du menar väl kasettband. Tôckna nymodigheter! 🙂

   Några ytterligare kommentarer om Torsson och låtarna:

   Ingen i bandet, varken nu eller tidigare, har hetat Torsson.

   Klippan lär vara Skånes svar på Tierp.

   ”Blodomloppet” finns på albumet ”Lingonplockning” och med musik av Chucken (C’est La Vie – You Never Can Tell) men med ny text skriven av Torssons sångare och förgrundsfigur Bo Åkerström, numera till vardags professor på Biomedicinskt Centrum, Lund universitet, vilket kan förklara en del, men inte allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s