Galen i korsord (1)

… är jag kanske inte helt, bara nästan. Korsord är konst, men precis som för den målade tavlan återfinns hela skalan från hötorgskorsord till mästardito. Den store inom den svenska ”kryssismen” är Hans Christian Nygårdh (H©N), en makalös korsords- och ordkonstnär. Han har skrivit minst tre böcker, varav en särskilt handlar om korsord:

galen i korsord

H©N gör korsord till Vi, Svenska Dagbladet, Hemmets Veckotidning och Allas samt till diverse korsordstidningar. Hans KORS & TVÄRS i SvD på fredagar (dock långt ifrån alla) är alltid nåt alldeles särskilt. I krysset brukar han ha en textruta med underfundig ledtext där upptäcktsresanden Enzendo Vaddoro ger ”sin halsbrytande och tankeväckande syn på förhållanden i nuet och historien”. I hans sällskapskrets finns många andra figurer med lika kluriga namn som till exempel den bälgiske dragspelskungen Hérumaix Podennes och andrestyrman Willemen Kundente. Ett exempel:

galen i korsord_0001

Eftersom du inte har möjlighet att få hjälp med några bokstäver från ordflätandet hjälper jag till lite med lösningen:

ordgåta enzendo reggae

Klicka på rutorna för rätt svar!

OBS: Titta gärna in på bloggens sida Ordskoj där jag har samlat en del av mina egna ordgåtor och språkkrumelurer. I blogghuvudet finns dessutom länkar till mina bildhumorgallerier.

4 reaktioner till “Galen i korsord (1)

  1. …rasta far i. Nåt mer jag kan hjälpa till med? Nej, nu ska jag inte vara styv i korken, men jag älskar ordvrängning, korsord, anagram o.d. Kram å puss på dig Busgubbe!

  2. ….jag fixar inte mer än Kamratpostens lätta barnkryss och halva medelkrysset i samma blaska! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s