Interiör från Jernkontoret, del 10

Att jag är en romantiker är redan konstaterat. Därtill lyriker, särskilt på sommaren, i så måtto att jag då blir extra lyrisk. Mina favvosommarord och -företeelser är nog humla, daggkåpa och bärsla (öländska för ”skörden”, dvs skördearbetet). Känner mig inte så lite befryndad med Beppe Wolgers:

Vad gäller insekter så hör även tvestjärtar till mina små sommarraringar, lika ofarliga och gulliga som gråsuggor – tycker jag och Povel:

djur i dur

I ”DJUR I DUR” får vi möta bl a Acke Asgam, Tvigge Tvestjärt, Kalle Kobra och Gary Gråsugga och andra stackars djur som dessförinnan inte förärats någon barnvisa. Ett annat av mina minifavoritdjur är silverfiskar, en insekt som funnits i 300 miljoner år:

silverfisk

Det inger respekt (nota bene: inte det kräkreflexframkallande ”är respekt” som vissa gravt språkobegåvade PR-nissar myntat i ett helt annat sammanhang). Nu är jag faktiskt seriös – den här gången. Med risk för att bli fullständigt idiotförklarad ska jag ändå avslöja att jag brukar prata med dom små glänsande, i badrummet inneboende silverfiskarna under ”vissa” nätter när jag sätter mig för att kissa (fan orkar stå klockan tre på natten, särskilt dom gångerna). Jämför gärna med Mattes badanka Ankan.

5 reaktioner till “Interiör från Jernkontoret, del 10

  1. Älskade lilla vän, nu måste syster få göra ett inlägg här. Man SKA sitta ner o kissa!!! Och dessutom så är det faktiskt trevligare för den bättre halvan åxå..

  2. Respekt Herr Redaktör´n…här sitter vi ner också…så klart! 🙂

  3. Ska avslöja att jag ljög lite för att bättra på ”storyn”. Jag sitter nästan alltid, utom i skogen och på krogen och liknande. Men pratar med dom små liven gör jag.

    1. duktiga gossar…. hannatilda lugnade sig genast… 😉 har minsann lärt min son åxå att sitta ner, lika bra att forma pojkarna redan från det dom e små…hihi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s