Brottstycken 5

I måndags var det så dags för många att börja knega efter en blöt semester med ömsom vin, ömsom regn. För att höja arbetslusten och dito moralen bjuder Gefle Dagblads fyndiga rubrikmakare på följande till frukosten:

gd090803

Det gäller att slimma prenumerantstocken.

***

Igår kväll hände det, det som inte fick hända och som jag lyckats undvika hela sommaren. Utmattad orkade jag inte annat än att vara biliggare till hustru framför teven ”avnjutande” säsongens sista Allsång på Skansen. Käckt drog man igång med Svinsta skär, du vet med ”Flickan har blommor i håren, månen strör silver i snåren …”. Nödrim tyckte hustru – ”håret” borde det vara. Tror jag inte, i såna fall skulle det lätt ordna sig med ”snåret”. Är säkert genomtänkt: flickor (liksom pojkar) har ju gubevars kalufser på flera ställen.

peter lundblad

Peter ”Ta mig i dalen” Lundblad

Givetvis var Peter Lundblad med, men utan att, hör och häpna, sjunga sin gamla dänga. Vilken besvikelse! Hoppas ni har spelat in programmet gott folk, det kommer att bli en raritet, ungefär som det feltryckta frimärket ”Gul tre shilling banco”.

***

Min bloggfrånvaro har varken berott på semester eller slöhet. Jag har fått en släng av lymfcancer som har börjat behandlats. Jag kommer då och då att läggas in några dagar för ytterligare behandling, vilket beräknas pågå till början av nästa år. Dessutom åkte jag efter första gången på en jävla smäll i form av en kraftig infektion och rännskita, vilket renderade ytterligare fem dagars inläggning med antibiotikadropp och diverse karameller. Det kan mycket väl hända igen. Så räkna med en hel del uppehåll i bloggandet. Jag kommer inte att blogga om min sjukdom – så jävla kul är den inte så att den platsar – men jag kommer säkert att hitta ett och annat lustigt korn i periferin.

12 reaktioner till “Brottstycken 5

 1. Cry on you, mannen.

  Det är bra att du skriver om rännskita. Det varken kan eller ska man hålla inne med.

  Och nu förstår jag varför herrn med fru inte dök upp på Gyrots altan i sommar för sju sorters kakor. Men inbjudan är stående.

  1. Absolut, ut med skiten, förhoppningsvis på någorlunda lämpligt ställe.

   Vi kommer, jag lovar, ser fram emot bullfesten! Just nu har jag belagt mig själv med tillfälligt reseförbud, men när jag fått bättre koll på hur medikamenterna påverkar mig kommer vi förstås att fara hem till Dalarna en och annan sväng.

 2. tack för det medhållet gyrot! hade en riktig skitnatt på jobbet inatt och va ju tvungen att blogga imorse innan jag kunde gå å sova…

  Jernis – tänker på dig!

 3. ”Lätt som en plätt” passar inte här, men självklart fixar du det…om än med någon svacka då och då, för att kunna uppskatta topparna.
  Var det ”håren”…eller kanske ska vara ”låren”? 🙂

 4. Tack alla! Givetvis fixar jag det här. Faktum att jag mår oförskämt bra, så väl fysiskt som psykiskt (ta i trä!). Just nu är det själva behandlingen som riskerar att tillfälligt däcka mig.

 5. Ja just det, den gamle one-hit-wonder-Peter med sin ”kvinnan är fuktig och sanden är ung”, ”ta mig till havet och gör mig till pung” eller hur var det??! Hur som helst så var den den sista låten på spinningpasset jag var på häromsistens! Inte världens mest peppande låt faktiskt! Men i den svettstanken kändes det som man var på en sandstrand, så det passade ju bra!
  Har du tänkt på , att om du skulle betala räkningar på oldschool-sättet, skulle det bli via post-gyro!! hehe!

 6. Nä nu blandade jag ihop det, tänkte fel! Du är ju inte
  Gyrot. Du är ju Jernis! men du kanske skulle låna Gyros postgyrohäfte ändå? eller nåt:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s