Hustru 1

Nej, Jernis har inte varit på höstrea i småbåtshamnen. Det finns nog med sneseglare som det är. Men håll med om att Hustru 1 vore ett händigt namn på en båt, istället för Victoria 1, Paris 1, Marie 1, Jenna 1 eller enligt vad nu frugan heter. Byter du fru behöver du bara diskret ändra till Hustru 2 osv. Visserligen kan nomenklatur- eller relationsproblem uppstå om du byter båt men inte fru. Kanske idén skulle funka bättre med tatueringar. Redan första gången beställer du ett hjärta med texten Älskling 1. Sen är det en baggis för en flink tatuerare att växla siffra allt efter behov.

Vi satt på altan i går kväll och njöt av en av årets sista sommarkvällar. Hustru beklagade sig över att ”det är för mycket tallar mot gläntan”. En viss uppfordran i rösten kunde förnimmas, och något djupt nedärvt i mina gener kände vibbarna, kunde lika gärna ha uttalats ”det är för mycket björnar i grottan”. Till saken hör att vi alltså har, till skillnad från dom allra flesta i radhusområdet, en tomt som vetter mot skogen istället för mot grannen.

solnedgång på tomten

Ok, kalhygge vore trots allt bättre än grannhusen, men det var nog inte så hon menade. Lite gallring kanske, utan att fågellivet störs för mycket?

Dom två föregående åren har det faktiskt glesats (notera den passiva formen = inte jag) ordentligt, tror att vi är nere på samma nivå som när vi flyttade in för 11 år sen, men inte duger det inte. Visst, jag kan beställa mer gallring, men VARFÖR? Annars ska minsann vid minsta ihållande solsken över altanen parasollet upp. Eller så byter hon till skuggan vid plommonträdet. Hjälp mig, någon!

Dessförinnan hann vi inviga den nya el-grilltändaren. Ingen större nyhet. Faktiskt är tändaren identisk med den gamla invanda, samma fabrikat till och med, förutom att sladden på den nya är en halv meter längre.

nya grilltändaren

Det var nu fullt tillräckligt för att Hustru skulle vidbränna tre fingrar. Den lille husläkaren fick rycka ut med isomslag, klorhexidin, aloe vera och plåster på såren.

2 reaktioner till “Hustru 1

  1. Bäste Herr Redaktör´n, för det första…släpp in mera sol…så får du snart montera ett partytält så Hustru kan få lite skugga. För det andra….grilltillbehör är inte att leka med…dvs ska skötas av Redaktör´n själv, så klart. 🙂

    1. Solen räcker just nu mer än väl till, måste tänka på mittbenan.

      Tälta är inte Hustrus grej, om man säger så, men party är ok. Omöjlig kombination.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s