Köpfest i Kapernaum

Svågern d ä:s humor är ibland smått bisarr. Idag skickade han följande mäjl inklusive bilaga:

Var ni dit?

Klippet är ganska långt. ”Tanka” gärna hem det först utan ljud för att slippa alla enerverande hack. Sen bör det funka bra att spela upp hela klippet utan avbrott. Han som intervjuar heter för övrigt, enligt svågern, Simon Berglund och är från Borlänge.

Det finns mycket av intresse att notera. Kravallstaket utanför köpladan hör definitivt till den kategorin. En annan är bystdrottningen som inhandlat en rosa dator för tolv lök, och som avser att shoppa några timmar till. Killen som tycker att det är roligt med såna här tillställningar, det händer ju lite, får en att fundera över meningen med livet.

Vältajmad öppning måste jag säga. Några dar efter löning och barnbidrag ger ju goda förutsättningar för en spritt språngande galen rolig dag i Mammons tecken. Visserligen är kanske dom flestas reserver uttömda efter semestern, med herre gud, ett kort sms om pengarna tar slut före nästa månads utgång löser lätt det temporära och världsliga problemet.

Enligt uppgift såldes ca 1500 st 42-tums plasmaskärmar för tv. Underligt att så många gamla tjockteven just råkade gå sönder i grannskapet tidigare i veckan. Ok, däribland fanns nog också en hel del mer eller mindre defekta, löjligt små platta 32-tummare för vilka garantitiden eventuellt har gått ut, eller som hur som helst ändå var hopplöst ålderstigna.

Dagens Arbetarbladet på nätet skvallar också om besökarsuccé redan första dagen:

mediamarkt ab

Tänk att det finns så många godhjärtade människor som solidariskt drar på sig spenderbyxor- och kjolar för att lyfta Sverige ur lågkonjunkturen – så fint, Jernis bugar och bockar.

Gefle Dagblad hade idag evenemanget som en av två huvudnyheter på första sidan (jag gissar att AB inte var sämre):

gd090828

Gårdagens MediaMarkt-reklam, i form av en omslagsannons utanpå GD del 2, är nog en av de fläskigaste och tillika dyraste någonsin i tidningens historia, men det måste givetvis ha varit en ren tillfällighet. Så klart att man litar på den tredje statsmakten, den fjättrade ank… förlåt den fria pressen.

***

Som såväl antikommunist som antikonsumist undrar man vilket alternativet är. Svaret är värt ett ständigt nobelpris, minst, för äran; prissumman kan vi lämna därhän.

***

Efter drygt två månaders sjukskrivning fick jag idag äntligen sjukpenning (eller vad det heter nu för tiden). Att det tog så lång tid kan bara till en del lastas på Försäkringskassan. Igår ringde faktiskt en kvinna från FK och bara frågade hur jag mår och sa att hon framöver kommer att vara min personliga kontaktperson. Helt fantastiskt! För att inte tala om den förträffliga sjukvård jag fått så långt, otroligt imponerande. Svindyr är den också; innan den är klar lär jag nog ligga back på mitt ”medborgarkonto”.

Hur som helst. För att fira inflödet på kontot inhandlade jag (till fromma för såväl Sveriges som Italiens BNP) en flaska av mina favoritdrycker, Fernet Branca. Får se om jag lyckas med lite beskare inlägg framöver.

3 reaktioner till “Köpfest i Kapernaum

  1. Fick tack vare min vän Martin Elofsson premiärsmaka både Fernet och Fernet Branca samma dag. Den förstnämnda i Heby(!), den andra på Folkungagatan, bjuden av en Ingo-look-a-like.

    Måste säga att Branca-varianten var långt mer angenäm.

    1. Fernet är vad jag förstår beteckningen för den speciella typen av bitter, medan Branca är själva märket (italienskt). Det kanske var en Fernet Stock du drog i dig i Heby. Stock är ett tjeckiskt/italienskt märke. Vi var i Prag för några år sen. Där kunde man lassa väskan full med Fernet Stock à 15 kr pavan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s