Brottstycken 7

Har du också funderat på hur man har mage att tillverka klädnypor av plast som efter en månad i solen ser ut som med azofärgämnen späckade godispinnar täckta med sötsurt pulver, och som knäcks bara man tittar på dom. Det vore väl ok om tillverkaren tydligt angav: ”Obs: ej för utomhusbruk, tål ej solens uv-strålning”, eller åtminstone skickade med en tub Bamse solkräm för regelbunden ytbehandling.

klädnypor

När vi ändå är inne på hudvårdsprodukter: hur uttalar du ”lotion” i betydelsen flytande tunn kosmet för applikation på huden? Som i tevereklamen? Och hur uttalar du ”motion” i betydelsen kroppsrörelser som främjar hälsan och välbefinnandet?

Ja, jag vet att jag ibland är en jobbig, petnoga och mästrande typ. Då och då, när jag varit extra dryg, kan jag få höra:
– Du är då en jävla petimeter,
vilket sänker garden fullständigt för min favoritreplik:
– Det heter inte petimeter, det heter petimäter.
(Kolla i SAOL om du inte tror mig.)

9 reaktioner till “Brottstycken 7

  1. Bäste herr Permäter, hudkladdet uttalar jag precis som ”motion”. Även JAG är peeeeeetig med orden. SAOL älskar mig! Angående klädnypseländet kan jag bara niga och hålla med, eller bocka om det passar bättre. Sov så gott nu och fundera inte så mycket på klädnyporna. Det är ändå för mörkt att ge sig ut och hänga tvätt NU! Kram Per omgående! 🙂

    1. Nja, bara för att en grej är tillverkad av trä är den inte per automatik miljövänligare än en dito av plast. Många faktorer spelar in. En av dom viktigare är livslängden. Därav mitt lilla utbrott.

  2. Synd att jag själv är nära på analfabet och lider av den svåra sjukan ”i särskrivning”, annars hade jag viljat använda det där sista =)

  3. ja, det där med klädnyporna kan man ju grunna på länge…tills man hittar nåt annat att störa sig på! 🙂

    1. Man tager vad man finner i gnällbyrålådan. Det var det mest angelägna jag lyckades rota fram för stunden. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s