Superstararna

Det första jag gjorde när jag kom hem igår var att gå till katten som låg och trynade i en fåtölj. ”Hej Lakrits” – inte ett ljud. Klappning och klining – inte ett ljud. Däremot fick jag en blick som tydligt förmedlade: ”Var fan har du hållit hus?” Såna är dom. Fast när jag släppte in honom sent igår kväll var det minsann en katt som uppskattade att husse är hemma; ramlade omkull flera gånger för klining på bröstet under våldsam spinning så att jag befarade att matte skulle vakna.

Apropå matte så var det åter dags för panikhunger i eftermiddags. Jag hängde på och vi delade, kanske inte broderligt, snarare makligt, på ett Max Originalmål. Hon åt burgaren och jag morötterna. Men det var inte det jag tänkte skriva om.

Första kvällen hemma igår sen förra veckan. Sympatitittande med Hustru på lilla teven i sovrummet. Superstars stod på programmet. Som av en händelse lyckades jag i alla fall missa första kvarten. Kom in precis vid andra påannonseringen:

superstars
superstars stadium
superstars poker
superstars avhyvling

Så långt absoluta nada, förutom det där .se, som antydde att det skulle var en svenskt program. Andra grenen, då jag kom in, hette dips, på ren svenska – jag skojar inte. Redan där var jag nära att få krupp.

superstars dips

Nämenfan, är det inte Peppe Eng, möjligen Kinchen, som refererar. Ändå inte, men låter som en lätt karikatyr. Desperationen nalkades.

Men visst gjorde Peppe en parodi på sig själv, i nåt frågesportprogram, tänkte jag. Bäst att fråga allvetande hustru:
– Nä, det kommer jag inte ihåg
– Jo du vet, med lite sportkändisar och komiker, bland annat Robert Gustafsson
– Nä, det kommer jag inte ihåg
– Och programledare var den där som hamrar och spikar
– Ja, det kommer jag ihåg – med Martin Timell
– Just ja, men vad hette programmet?
– Nä, det kommer jag inte ihåg

superstars lillkinchenx.JPG

Ola ”Lillpeppe” Wenström iklädd kavaj snattad ur Patrick Ekwalls garderob. Men va fan, en mer eller mindre lär han inte märka.

Kan inte hjälpas, måste bara få avsluta med Claes ”Överpeppe” Eriksson:

7 reaktioner till “Superstararna

 1. Dessa underbara djur! Min rexkatt, herr Pondus, brukar kunna glo på en precis likadant ”vart f-n har du varit”… Senast var i helgen när jag sovit borta en natt. Hade ju inte sagt adjö, att nu drar jag.. Katter är intelligenta djur, jag tror på att prata med dom, tala om för dom att man blir borta ett tag, ”och nu när jag är borta tar du hand om tex lillhusse” brukar jag säga åt honom.. Och visst gör han det!
  Idag tänkte han ta en promenad själv, öppnade ytterdörren helt själv! Som sagt, katter är smarta…

  1. Visst är dom smarta, och visst förstår dom mycket vad man säger. Vi pratar alltid med Lakrits. Läste nånstans att en hund kan lära sig 150–200 ord. Jag tror inte katter är sämre, möjligen bättre.

   1. ja, det har jag också hört, att en hund ska ha ett orförråd på ca 200 ord, dvs lika mkt som en tvååring! Tror även jag att en kisse är mkt smartare än så! 😉

 2. Katter är helt fantastiska, man kan prata hur länge som helst om alla trevligheter de har för sig. Vad gäller sporttittning på TV är det bara fighting som gäller. Tyvärr går dessa program sent på nätterna så det blir inte så ofta. Men Galenskaparna går ALLTID hem! Helt underbara! Ha det så bra nu och krya på dig allt du kan. Kram så det sjunger om det! 🙂

  1. Fast i dag fick han skäll. Lakrits brukar inte komma hem med bytena, men morse stod han utanför altandörren och tyckte att vi två skulle leka med en mus (inte den sorten som husse gillar).

   Det var väl ok. Givetvis nekade jag honom inträde. Men som hämnd lämnade han halva liket på altan. För det tilltaget ”belönades” kattsingen med en avmaskningstablett.

 3. Jag tror att programmet du menar är Time out (på svenska). Peppe Eng kan vara en kul figur, jag gillade när han var med och dansade dåligt i Let´s dance (på svenska) och bad tittarna använda sina ringmuskler =ringa och rösta på honom.

  1. Så hette det. Måste vara svårt att göra parodi på sig själv, och för Peppes del måste det betraktas som en bedrift att lyckas trolla fram ytterligare skruvmån från ingenstans.

   ”Använda sina ringmuskler = ringa och rösta på honom” var riktigt kul sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s