Brottstycken 8

Vi börjar med ett verkligt brott. För tre veckor sen, då solen fortfarande värmde så att skugga krävdes, drog Hustru och jag oss tillbaka under plommonträdet. Vi pratade om ditten och datten. Hur det nu var påpekade Hustru att reservplastfåtöljerna som vi satt på har varit fantastiskt hållbara, ehuru diskret anskrämliga med en motbjudande giftalgsgrön kulör. Ja, dom måste vara minst tio år, sa jag och reste mig för att hämta nåt läskande, vilket gav till följd:

trasig trädsgårdsfåtölj

Att även små grytor har öron är ju bekant, men att trädgårdsmöbler också kan höra är högst besynnerligt.

***

Min månadskostnad för klippning, schampo och rakattiraljer uppgår för närvarande till noll kronor. Även om schampoförbrukningen normalt är synnerligen beskedlig uppskattar jag den totala förmånen till ca 150 kr per månad. Tror bestämt att jag ska ringa in ett tips på Skatteverkets heta linje Skatta dig lycklig.

(För att undvika eventuella missförstånd tillhör jag inte sänk-skatten-mobben. Den senaste tidens lilla inblick i vår utomordentliga vård har inte på något vis förändrat min inställning. Men för att vara ärlig kan jag inte påstå att jag kan uppamma fullt samma eufori som Mona när det är deklarationsdags.)

***

En struntsak i det hela, men likväl. Pilsner. Spendrups Old Gold 3,5 är en synnerligen välgjord och välhumlad pils, vilken snabbt blev min klassfavorit när den kom på 0,5 l burk 2005. Länge närde jag en förhoppning att även starkölsvarianten – som funnits på glas sedan 20 år, en klassiker med andra ord – också skulle börja levereras på burk, främst för att kunna köpa den till ett vettigt pris. Jo hej du. Utvecklingen blev istället den motsatta. I vintras när jag som vanligt skulle inhandla min fyrpack à 36,90 så var den bortagen. Istället erbjöds OG 3,5 på 0,33 l flaska till rövarpriset 11,90 per butelj.

Spendruos Old Gold 3,5

Flaskjäveln

Den matematiskt någorlunda begåvade kommer raskt fram till att det handlar om en fördubbling av literpriset. Ursäkta, men hur fan har bröderna Spendrup tänkt sig här? Tror dom att det går att leva på Flaskläpparna? Skita i oss ölälskare? Numera har jag övergått till Kaltenberg 3,5 (svår att hitta), en nästan lika bra licensbrygd från Krönleins, som finns på sexpack 0,5 till ett överkomligt pris.

Kaltenberg
Rekommenderas, och bojkotta Spendrups tills dom tar sitt förnuft till fånga!

3 reaktioner till “Brottstycken 8

  1. Hahaha, jag tänker inte visa ditt inlägg för våra stolar som är av samma årsmodell. Dom har säkert ÖGON också. Jag tar en öl till istället och hoppas att stolarna håller att sitta på i morgon. Ska bli ännu en varm och solig dag, så man får passa på. Ha en god lördagskväll och ät svamp! 🙂

    1. … och MUN – akta häcken!

      … och ännu en som gjord för skogen, härligt. Söndagskram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s