På nedflyttningsplats

Högskolan i Gävle (HiG) försvarar galant sin position i det absoluta bottenskiktet i Sydsvenska industri- och handelskammarens senaste universitetsrankning:

högskolerankning.JPG

Jernis har nästan sedan ett decennium varit mer eller mindre tjänstledig från HiG och därmed idogt dragit sitt strå till stacken för en eventuell förbättring på forskningssidan. Dessvärre helt förgäves.

Gävle som studentstad borde egentligen vara idealisk såsom en av dom i särklass krogtätaste städerna i landet. Därtill finns två centrala, välsorterade Systembolag, och ett tredje på bekvämt avstånd i Valbo köpcentrum. Vad gäller potentiell rekrytering i när- och omland kan nog dom allra flesta läsa och skriva. Multiplikationstabellen är det måhända något sämre ställt med, men va fan, det finns ju räknedosor.

4 reaktioner till “På nedflyttningsplats

  1. hmmm, ska man se till denna lista så ska man kanske va glad att man valde Falun före Gävle, kom ju faktiskt in i Gävle först…

  2. Du vet vilket konstigt förhållande jag har till multiplikationstabeller och räknedosor, men så mycket fattar jag att Umeå ligger stadigt på nionde plats. Förmodligen p.g.a. mig. Jag sitter stadigt på dosan varenda arbetsdag, året om. Eller vad tror du? Sov gott Herr Per!:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s