Prisvärt?

Jaha, gott folk. Vad tycker ni om hittills offentliggjorda nobelpris? Vad gäller litteraturpriset är repet redan draget i och med Gyrots förtjänstfulla inlägg i frågan.

För forskare inom fysik, kemi och medicin gäller det att hålla sig vid liv (vilket i det här speciella sammanhanget definieras såsom åtminstone kapabel att medelst ambulansflyg låta sig transporteras till Stockholm) till dess man träffas av nobelkommitténs spade under den årliga arkeologiska utgrävningen i den naturvetenskapliga ankdammens dy.

Fredspristagare har oftast och dessbättre inte behövt vänta fullt så länge på sina mer eller mindre förtjänta medaljer. Men årets pris lär ta ”priset”:

fredspriset 09

Stackars Obama, vilken jävla press han ställs inför. Långt innan ens snacket är färdigt, och verkstadsplanen egentligen är lagd på ritbordet, axlas hans redan tunga ok med denna dynamit. Är det något märkliga beslutet månne ren norsk taktik för att stötta Barack i kampen mot dom inhemska räknenissarnas påtryckningar i kommande klimatförhandlingar? Inte uteslutet. Hur som helst är Obamas pris en präktig femetta i Bush-skrevet – ”balls meet balls” (pungkulorna mot mandlarna) – vilket i sig är synnerligen aktningsvärt. Jag ser fram mot den långsamma reprisen på Youtube.

4 reaktioner till “Prisvärt?

  1. Personligen tycker jag att jag borde ha fått fredspriset. Jag är minst lika kvalificerad som Obama (bortsett från att jag inte är de Amerikanska Staternas President förstås). Dessutom behöver jag pengarna! 😀

    1. Jag med, till skillnad från de Amerikanska Staternas President! Delar vi lika? 🙂

  2. Jag ser gärna att Jernis får priset. Han har aldrig startat världskrig (om jag har fel här så var det åtminstone väldigt länge sedan) eller en väpnad konflikt mellan stater.

    Desstom känns han ursympatisk (förmodligen en av de tre översta punkterna på fredspriskommiténs egenskapslista) och skoj.

    1. Nä, inte precis. Närmast har väl varit ett och annat hotande sandlådekrig. Men då jävlar ”uttryckte jag min förvåning” och sprang hem till mor ”för överläggning” samt i graverande fall ”kallade hem mitt sändebud (dvs storebror) för konsultationer”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s