Brottstycken 10

Senaste numret av Vi Bilägare slamrade ner i brevlådan igår. Redan vid anblicken av omslaget fick jag ståpäls:

vi bilägare okt 09 1

Det är bara att konstatera: Gyrot har avancerat till språklig trendsättare. ”Sture Allén” (för närvarande spelad av Peter Englund) kommer att ringa vilken dag som helst!

Vi håller oss kvar vid den i långa stycken ut- och k-märkta tidskriften. Ords nyanser kan växla ganska snabbt. Ibland pendlar det till och med över till den motsatta betydelsen. Men som pendlar plägar slår dom raskt tillbaka:

vi bilägare okt 09 2

Tänkte jag. Fast det gjorde nog beklagligtvis inte den ”värsta” hästkraftskåta artikelförfattaren, trots mjukstarten med matkassar.

***

Kollade med Hustru lite på Gokväll. Goa Putte donade med en svallande hårfager Jennifer Gustafsson. Just nu finns det inte så mycket att jobba med, men när mina lockar väl växt ut ska jag också anmäla mig till Hej kom och hjälp mig – som ”Clifford Johansson”. Inte för att jag nånsin varit knôllrugg, men enligt en sköterskeelev på Akkis kan man bli det efter cytostatikabehandlingen.

***

Absolut Vodka och Swedish Snus har som bekant rönt stora framgångar på andra sidan pölen. Ihärdiga rykten gör gällande att Scan inspirerad av desamma har haft till avsikt att slå sig in på den omättliga USamerikanska köttmarknaden. Det hos oss inarbetade ursvenska varumärket Piggham anses dock vara alldeles för provinsiellt:

13JULSKINKA2

Enligt obekräftade uppgifter har den kände författaren och juristen John Grisham inlämnat en förstämning mot det ansökta märkesnamnet med hot om miljarders miljarder dollar i vite, vilket lett till stor förstämning inom svensk svinerinäring.

7 reaktioner till “Brottstycken 10

 1. Skööönt snart är det Jul igen….tror att Redaktör´n väntar på bordets delikatesser, också.
  Snus saknas i Thailand….kanske en affärsidé för Redaktör´n om produktionen blir på 2-skift. 🙂

  1. Javisst gör jag det. ”Kattmat” i många former blir det.

   Jag ska öva på produktion i liten skaka här hemma. Under tiden kan väl du reka var vi ska lägga fabriken och planera för logistik och marknadsföring. 🙂

   1. Jag ska nog avvakta tills det att produktionskapaciteten är klarlagd…..så jag inte lovar för mycket. 🙂

 2. Nån bil äger jag inte, Det är maken som sköter sånt. Jag åker bara. Jag har ju CYKELN! Knöllrug, säger man så i dina trakter? Här säger vi knållri. Det är jag bara nertill, upptill är jag spikrak. Nä, nu skulle jag behöva en präktig skinkmacka och en snaps! Trevlig helg på dig Per, och nattkramar så det räcker ett par dagar i alla fall! 🙂

  1. Liksom här, fast hos oss är det firman (inte maffian) som äger det för transport mellan punkt A och B oftast mest praktiska fortskaffningsmedlet. Sen jag tog körkort för drygt 15 år sen har Hustru alltmer överlåtit det operativa ansvaret på mig.

   Jag nöjer mig med snapsen (:-)): skål och helhelgkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s