Sjukhusstammis

Imorron bär det iväg igen till Uppsala. Den här gången för stamscellstransplantation. Då ska jag få tillbaka samma celler som jag lyckades krysta fram vid förra besöket. Det ska vara jävligt bra, men fråga mig inte varför. På onsdag (tror jag) är det rivstart för en femdagars dunderkur med cytostatika som kommer att bryta ner både den ena och andra, på gott och ont, mest gott får man hoppas. I alla fall kommer mitt immunförvar att totaldemoleras varför jag kommer att vara isolerad i fyra veckor på UAS. Men redan två dagar efter avslutad kur kommer själva transplantationen att göras.

Men se, under mellantiden här hemma har jag införskaffat en löjligt liten portföljdator som är döpt till Leif. Vi har redan från början gett våra datorer namn, blandat tjej och grabb, i alfabetisk ordning. Dom första två datorerna hette Arne och Bertil. Hur som helst, lille Leifs bildskärm är bara något större än ett A5-kuvert:

jernis å leffe

En i säng hipphoppad, lapptoppad Jernis

Enligt uppgift ska det finnas nätverksanslutning på rummet så om allt funkar, orken inte sinar och ögonen inte sprängs kommer jag och Leffe att kunna blogga en hel del från sängen under november, förutom kanske första veckan.

10 reaktioner till “Sjukhusstammis

 1. ”Liten men naggande god”….men har du pyjamas…kanske bara för att inte göra andra avis med din håriga bringa. 🙂
  Här håller vi alla tummar vi har….och önskar lycka till och välkommen tillbaka. Men Leif…när det finns Roger!

  1. Ungefär lika lurvig som kobben. 🙂

   Lugn, vi har inte kommit till R än. Om jag räknat rätt är lill-Leffe den tolfte datorn.

 2. Nu tänkte jag säga att jag är avundsjuk men det låter ju lite sådär när det handlar om stamcellsoperation. Jag menar att jag vill ha en Leif (inte för att maken läser bloggar men jag menar då en laptop). Lycka till med sjukhusvistelsen!

 3. Jag får svårt med orden här, men jag önskar dig verkligen lycka till Per. Håll modet uppe och känn att jag tänker på dig. Varm kram hela vägen runtom! 🙂

 4. Rackarns. Den här gången blev jag inkvarterad på ett dubbelrum, och där finns ingen nätverksanslutning, bara ett inaktiverat urtag. Märkligt. Därför får jag för närvarande hålla till godo med den allmänna patientdatorn, vilket inte alls är lika smidigt. Men om ca en vecka, när immunförsvaret rämnat, kommer det att bli isolering i enkelrum. Då ska minsann Leffe få göra bloggdebut.

  Tack alla som värmer mig med ord och tanke. Och modet är på topp!

  1. Tack!

   Den var bra!. Gissar att Leif är en storhet med den särskilda DIN-tilläggsenheten lf och som är ett mått på hur kartesiska (rätvinkliga) schackrutekakorna och deras mönster är.

   (DIN står för Deutsche Industrie-Norm, dvs motsvarande svenska standarder från SIS).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s