Mobiloid automobil

Hustru fick i uppdrag att köpa ny laddare och nytt batteri till min mobil. Givetvis finns ingen standard på såna prylar, inte ens från en och samma tillverkare. Det gäller att ta reda på exakt vilken typ man har. Frågan är hur?

nokia

Tänk dig ett scenario där till exempel Nokia skulle få för sig att oåterkalleligen plöja ner sina övervinster i det svarta hålet SAAB:

– Berras Bilar

– Ja, hej, jag vill beställa tid för service

– Tror du ja, har ingen lucka sörru förrän om sex veckor

– Kör för

– Vad har du för kärra då?

– Öööh, en sån där med fyra hjul, fem dörrar och som man åker i

– Jag menar modell

– Nokia

– Och beteckning?

– Inte fan vet ja, har jag aldrig sett

– Ok, hämta ett förstoringsglas och öppna sen motorhuven och …

– Motorhuven?

– Ja, alltså luckan över motorn framför vindrutan

– Går inte

– Jävla plattnacke, dra i en spak till vänster om ratten men inte ljusreglaget

– Nu hände det nåt

– Bra, lyft upp huven och kolla efter batteriet, till höger nånstans

– Ja där

– Avlägsna kablarna, men håll för fan fingrarna i …

– Satans heeelvete!

– Pjåska dig inte utan montera loss batteriet och lyft upp det

– Yeeeees

– Duktig idiot – ta nu fram förstoringsglaset och avläs modellbeteckningen på den lilla gula lappen som sitter i botten av batterihuset

3 reaktioner till “Mobiloid automobil

  1. Jaha….är det motorn som sitter fram! 🙂
    ”Teknisk idiot”….är nog bara förnamnet för svåger d ä.

  2. Haha, ja så skulle det kunna gå till! Jag har ju alltid hävdat att jag inte äger nån mobil. Då ljuger jag. Men den används ytterst sällan. Så sällan att jag behöver instruktioner varje gång den ska brukas. Jag måste lära mig av och på, och hur man låser tangenterna så jag slipper gå och hålla den krampaktigt i handen hela tiden. När personal på diverse inrättningar man besöker efterfrågar mobilnummer, och jag svarar att jag inte har nån mobil, stirrar dom så fånigt att det är underhållande. Senast jag var hos optikern sa hon: ”vi SMS:ar när glasögonen är klara”. Ja, det kan ni ju försöka med, men det kommer inte att gå särskilt bra svarade jag brett leende. Jag älskar att se den tomma blicken i deras ögon när allt stannar, och det tar en stund innan tåget har växlat in på ett nytt spår.
    Hoppas allt går som det ska därborta hos dig och att du kryar på dig utav bara hellvitte. Massor av kramar till både dig och Hustru! 🙂

    1. Då jag kommit lite längre än du. Förutom samtal in och ut kan jag både slå på och av den, och ta emot SMS. Och knapplåset klarar jag galant. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s