I dubbel bemärkelse

Nåt måste vara allvarligt fel i vårdplaneringen. Jag menar, hur kan man tänka så krokigt att förlägga mig i Uppsala just vecka 47, årets höjdpunkt. Absolut noll koll. Att skylla på oförutsägbara faktorer är bara fånigt, allt är sedan länge känt.

Nu är det som det är. Men finns det några som helst synnerliga skäl som borde föranleda hempermission åtminstone en natt så är väl det detta:

november

Hustrus två namnsdagar på raken

Normalt brukar vi börja redan den 16:e med oppsittukväll, kanske ända till halv tio om det bär sig. Dan därpå är det äntligen själva namnsafton. Klockan tre tittar vi som vanligt inte på Anna Anka & Co, och på kvällen är det presentöppning, ja, bara av Hustru förstås. Svart spets kanhända, och då pratar vi inte tårdrypande hundvalp. På namnsdagen och annandag namn softar vi mest i soffan, Hustru beundrandes kulorna i grenen under det att undertecknad matar henne med praliner.

13 reaktioner till “I dubbel bemärkelse

  1. Uhmm….”Hustru beundrandes kulorna i grenen”…inte Julgran så tidigt väl! 🙂

  2. Vad bra att kunna fira annandag namn. På skolan brukar vi jobba halvdag när det är dag före röd och en lärare kom på begreppet studiedags afton, alltså borde vi få halvdag dag före studiedag. Rektorerna gick aldrig med på det tyvärr.

    1. God idé, men skulle kanske funka bättre som en förhandlingstrevare från elevrådet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s