Pistolteater

Att det här är världens absolut sämsta playback kan jag inte garantera, men allt annat än en plats på ”Tio i bott” vore en sensation. Artisterna ger ett bestämt intryck av att vara tvingade till studion under vapenhot, modell Magnum – utan chokladöverdrag. Lyssna och njut, se och le – ”I know you’re gonna enjoy John Mayhall”:

Spåret Walking on Sunset kommer från John Mayalls 33-vax Blues from Laurel Canyon (1968):

Om nån skulle råka vara intresserade kan jag meddela att bandet dessutom presenteras felaktigt som John Mayall & The Bluesbreakers. Bluesbreakers var Mayalls tidigare band med bland annat Clap-Eric. Förutom Mayall spelar här:

  • Mick Taylor – gitarr
  • Colin Allen – trummor
  • Steve Thompson – bas

6 reaktioner till “Pistolteater

    1. Visst är Mayall fenomenal som inte spelar munspel när han spelar munspel. Ungefär som en buktalare. 🙂

  1. Här är väl Mayall ändå ännu inte riktigt Mayall, och därför hade han nog rätt i alla fall, han som introducerade honom som ”Mayhall”. Getskägget har exempelvis ännu inte riktigt den auktoritet och strävhet som den hade redan ett år senare. Och var är pannbandet?

    1. Ligger nog en del i din analys. Men pannbandet har han säkert under hatten. Han lär ha fötts med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s