Ful sula

Frysmedlet som fanns med stamcellerna, vilket jag berättade om i Rapport från lärdomsstan, kommentar 9, fick oanade konsekvenser. Normalt lider jag inte av svettlukt, eller snarare så påstår sig min omgivning (typ Hustru) inte lida av min svettlukt, inklusive den från fötterna. (Faktum är att jag knappt köpt vare sig rakvatten eller deo sen urminnes tider, dvs då jag som ung spoling närdes av en falsk förhoppning om att det skulle vara, om inte allena saliggörande, så åtminstone en klar konkurrensfördel på fåfängans köttmarknad.)

Men i det speciella läget med surmajsstinkade frysmedel som skulle ut igenom alla porer blev alltså allt så annorlunda. Ingen hur än svindyr parisisk herrparfym skulle kunnat dölja odören. Nu är den borta, tack och lov, sen flera dar. Sista utposten var dom svarta springskorna med sprickor i sulan. Mina utsöndringar tillsammans med uppsuget markvatten bildade en makalöst illaluktande substans som impregnerades i skorna och bara blev värre dag för dag. I förrgår fick jag nog. Tyckte bland annat synd om dom stackars taxichaffisarna som körde mig fram och tillbaks till sjukhuset. Zappa illustrerar fenomenet fenomenalt:

Men droppen var ändå att jag blev alldeles svart i näven när jag knöt dojerna. Dom var helt enkelt stadda i kemisk upplösning! Jag borde nog ha lämnat skorna som riskavfall, men i ren desperation hivade jag dom i brännbart. Sen ”budade” jag (får fortfarande tyvärr 😀 inte springa i affärer) ett par billiga reservsandaler på chans, såna där man lätt kan pippa i, som svärmor säger fast med betoning på i :

Pippvänliga sandaler

8 reaktioner till “Ful sula

 1. …”såna där man lätt kan pippa i”… Vem vet, det är säkert genomförbart! 🙂

 2. Hemska saker, skorna kanske rent av LYSTE! Jaja, NU med sin frånvaro, och ALLA är glada för det. 🙂
  Min mor Gerda 87, piggare än alla lärkor tillsammans, använder uttrycket ”pippa kull” när hon ska ta en liten lur.
  Mayall lyssnade jag inte på. Han är en av mina favoriter så jag vågade inte.
  Skönt att du inte längre är ett luktsudd. Fast dom luktade visst gott… Kram påre Per! 🙂

  1. En av mina också. Lyssna och blunda. Jag är nästan säker på att ljudet är från inspelningen på skivan, i alla fall är det väldigt likt.

   Luktsudd var inte min grej, jag föredrog vanligt radergummi. Men det är klart, hade det osat som mina skor så hade valet blivit ett annat.

  1. Bidde nog ett nummer för stora, men dom duger att släpa sig fram i. (Kanske passar Johan bättre?)

 3. Sandaler vet jag inte hur jag ska ställa mig till, men jag är tveksam till de som väljer att pippa iklädda polotröja och strumpor.

  1. Och vilka är ”de”? Något jag missat? För övrigt är jag tveksam till dom som bär polotröja över huvud taget, pippande eller inte. Mig ”kväver” den förbannade kragen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s