Brottstycken 14

Skulle firman gå i putten är den nya karriären given – reseledare:

 

Klipp ur dagens E24

Men i såna fall tänker jag verkligen inte spela Allan utan nöjer mig blygsamt med Club 44 eller liknande. (Hörde jag Hustru harkla sig i cyberrymden för andra gången i dag? 😉 )

***

Vi kör en till Rune Lindström-are ur hans Dalahistorier. Ni får nöja er med min avskrift eftersom resescannern inte är i skick, faktiskt inte ens befintlig, och ”reservscannern” i form av en skrivmaskinsvalsande Hustru just nu är på hemmaplan:

En frikyrkoförsamling hade inbjudit de gamla till en särskild fest. Mötesledaren uppmanar de församlade att själva föreslå en sång de vill sjunga. En ofrälst karl, som fäst sig vid sången ”De komma från öst och väst, de komma från syd och nord”, höjer rösten sin röst och ropar:

– Ta den där där döm köm frå alla djävla håll!

***

Äntligen börjar vistelsen i lärdomsstan närma sig slutet. Om allt går enligt plan blir jag utskriven på fredag för att åka hem och bli ompysslad av Hustru och få en hejdundrande utjamning av katten Lakrits.

Det där med tomte till jul får nog anstå. Det visade sig att behandlingseffekterna har en viss fördröjning. Nu är jag åter slät som en barnrumpa över hela skallen.

Låg och vilade på eftermiddan efter en stärkande promenad. Då ringer ett 08-nummer och jag svarade därför med den väl invanda telefonförsäljare-ombedes-ovänligt-och-bestämt-dra-åt-helvete-rösten. Högst överraskande var det ingen försäljare. Nästa vecka ska jag ner till Stockholm för att fotas. Hoppas dom har en Photoshop-retuschör i världsklass, eller så får jag dra ner kockmössan så långt det går, ungefär till axlarna.

 

Jag har nämligen vunnit en deltävling för matrecept (nota bene, utan ingrediensen såpa) och kommer att bli jätterikskändis – ja, i alla fall nån månad. Fortsättning följer, jag återkommer.

9 reaktioner till “Brottstycken 14

  1. ”Jag har nämligen vunnit en deltävling ”….kul, kul Grattis till detta! 🙂
    ”utskriven på fredag”…ännu kuligare, för dig och hustru och alla vi andra som applåderar i kulisserna..inkl Lakrits!!! 🙂 🙂

        1. Javisst. Som den expert du är på pensionärsmat så ställer du väl upp som avsmakare? Arvodet är säkert minst en kartong. 🙂

  2. Grattis hörru, hemgång och deltävlingspris! Utgår från att du delar med dig av recepten, och då menar jag MATrecepten naturligtvis 😉 Sov gott i natt och ge dig själv en jättekram från mig! .-)

    1. Precis, hemgång i storslam känns det som för en bridgenörd. Receptet kommer i någon form vad det lider. Ett villkor i tävlingen är att rättigheten till receptet tillfaller arrangören (i och för sig schysst), så just nu är det inte läge att lägga ut det på bloggen. Nattikram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s