Klassresa

I förrgår hade jag nöjet att få åka till Stockholm. Resan hade att göra med recepttävlingen som jag deltar i. Första klass minsann, 480 kr enkel resa, fast det drabbar nog ingen fattig, i alla fall inte mig.

 

Regionaltåg, modell X40

På andra våningen i X40-tåget ligger den fashionabla avdelningen med en bedårande utsikt över Upplandsslätten. Visserligen finns det simpla andraklassavdelningar på samma våning och med precis samma komfort (2+2 stolar i bredd, 90 cm stolavstånd), men där saknas det allra viktigaste:

 

Specialdesignat förstaklassnackskydd av fiberflorduk

Å andra sidan går det förstås att komma undan med 236 spänn för en lågbudgetbiljett i andra klass om man känner att man kan avstå från nackskyddet.

För min del fanns dock ännu en jättebonus. Eftersom folk i gemen av nån outgrundlig anledning inte tycks värdesätta den höstgrå komforthöjande engångsduken fullt ut åkte jag nästan ensam i en avdelning, vilket var helt perfekt då jag fortfarande är väldigt infektionskänslig.

4 reaktioner till “Klassresa

  1. Skulle kunna tänka mig att…”förstaklassnackskydd”…är till för att skydda mot smutsiga hårfager, inte direkt behövligt för Herr Redaktör´n just för ögonblicket….om man säger så. 🙂

  2. Hm…folk kanske är rädda för nackskydd…man kan bli strypt bakifrån..? Fast, nackskydd. Det borde väl heta övre-ryggtöds-skydd. För inte är det väl ett skydd för NACKEN? Kul med Stockholmsresan, ska bli spännande att höra hur det gick. Kram påre Per! 🙂

    1. Du har förstås helt rätt. Det är givetvis ett skydd MOT nacken, så att alla dessa affärsresenärer inte ska grisa ner SJ:s flotta fåtöljer med tuffhetskräm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s