Brottstycken 17

Andreas ”röstslickar’n” Carlgren tycker i Uppdrag granskning 2/12 att biltrafiken gott kan öka, det är ”bara bra för ekonomin och kulturutbytet”, helt stick i stäv mot klimatkunskaparna på bl a Vägverket och Naturvårdsverket.

 

Att den totala energikonsumtionen i världen måste begränsas, oavsett källa, är något kar’n inte har ryggrad att förmedla. För övrigt är det märkligt att när krav på förändrat beteende tas upp i programmet, ingenting sägs om att vi bränner omkring i bilar med i genomsnitt 150 hästar när kanske en tredjedels effekt, till halva energiförbrukningen, skulle kunna fixa transportjobbet.

***

Jag pratade med sjuksköterskan häromdan. Hon sa att jag måste dricka mycket. Jo, ja tackar ja.

***

Mera politikerdödtugg. I SVT:s Rapport-sänding kl 18 meddelas att regeringspartierna efter häftig kritik ”har konstaterat att den blivit snävare än vi avsett”:

”Den” avser sjukförsäkringen eller snarare regeringens ändringar därav och som drabbar svårt sjuka hårt. Har du nånsin hört en politiker rakryggat säga att ”vi har gjort ett katastrofalt fel och ber så mycket om ursäkt, men det grejar vi från och med i går”?

***

Rapports 18-sändning rapporterade också att neddragningar kommer att vidtas inom Ericsson till följd av lågkonjunkturen och övergång till IT-teknik – jaha, så är det äntligen dags inom den stora vevtelefonkoncernen. Programmet avslutades med att ”Ericsson vill lägga ner verksamheten i Gävle”. Vill och vill. Är det MBL eller svengelskans ”will” som spökar?

***

Hur är det, kan ett försök lyckas? Javisst, för annars vore väl livet tröstlöst, särskilt om man är forskare eller höjdhoppare. Men att döma av dagens journalistsvenska är svaret likväl nej:

 

Konstaterandet gäller i högsta grad sportkommentatorer. Har du nånsin hört talas om ett ”lyckat skottförsök”?

***

Hörde ryktas om att Gokvälls Hundskola med Barbro Börjesson nästa säsong kommer att ersättas av den makalöst publikfriande Anna Ankas Bäverskola – en gnagande kvacksåpa direkt från Hollywood (med Tomas Ledin framförande ledmotivet, kan det bli bättre?).

4 reaktioner till “Brottstycken 17

  1. ”Hon sa att jag måste dricka mycket”….vilken trevlig syrra! Med vad säger Syster då? 🙂
    AC=stort skämt.

  2. Carlgren tar kappvändandet till nya nivåer. Fullt i klass med medarbetarna i tidningsfirman Gråkappan från Röda rummet.

    1. Trodde jag hade läst ”Röda rummet” i min ungdom, men här blir det fågelholk. Kanske är det därifrån företrädarna för Grönköpings Veckoblad har snappat det snusförnuftiga att ALLTID stryka regeringspartiet- eller partierna medhårs, oavsett gällande bukett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s