Den vedervärdige telefonförsäljaren från Stockholm

Egentligen var dom två, och sålde inte telefoner men väl abonnemang. Att anmäla sig till Nix för att slippa eländet funkar tillfredställande för privatpersoner, men för nummer registrerade på företag är det kört. Det är ett sjujävla ringande, från morron till kväll. För att slippa den värsta trafiken svarar vi inte på okänt (anonymt) nummer, vilket sållar bort dom flesta oombedda och kallt ovälkomna frid- och arbetsstörarna. Ett fåtal teleterrorister, som i det har fallet, skyltar öppet med telefonnumren, vilka man snabbt lär sig.

Det gäller alltså den fasta telefonin. Mobilerna har hittills varit förskonade. Men i tisdags ringde ”Telia”.

Först provade man det fasta numret, inget svar. På mobilen svarade jag däremot automatiskt och insåg snabbt vad det var frågan om. På sedvanligt svenskt mjäkmanér bad jag inte vederbörande dra åt helvete direkt utan skicka över skriftlig information och återkomma. Det gjorde dom idag men blev bryskt avpolletterade av Hustru.

I onsdags ringde så ”Tele2”, märkligt nog från samma ställe som ”Telia”. Finns det bara en enda telefonkiosk i Fjollträsk?

Vissa kompisar kan man vara utan, sa mor

Den käcka telefonförsäljerskan förklarade att hon skulle ge oss ett mycket bättre pris, såväl fast som rörligt, än vad vi har på vårt nuvarande Tele2-abonnemang, bara som en skänk från ovan så där. Jag håller inte reda på om vi har Telehit eller Teledit, men en snabb konsultation i telefonspecifikationspärmen (jo, vi har en sån, på rikt) visade precis vad jag misstänkte, att vi inte alls har något med Tele2 att göra. Hon ljög mig således rätt upp mellan öronen och jag avslutade samtalet med:

– Här avslutar jag samtalet

Nu är det egentligen inte dom för den lilla kopparskärvan slitande ungdomarna som man ska vara oförskämd mot, utan mot skitvalparna som driver dessa vidriga telemarketingföretag, och inte minst mot bl a telejättarna som har det obefintliga omdömet att anlita företagen i fråga, för så verkar det faktiskt vara.

16 reaktioner till “Den vedervärdige telefonförsäljaren från Stockholm

 1. Dom här telemarketingmupparna tror jag ”ligger steget före”, för mig högst privat fungerar tyvärr inte Nix. Ibland tror/tycker dom att jag behöver nya kalsonger….och ibland tycker dom att jag är behov av lite vinäger osv. Jo, jag kollade faktiskt att jag är registrerad hos Nix…vilket jag har varit nästan 1 år.

  1. Vad som högst privat fungerar eller inte känns högst privat, undantaget tusen och åter tusen dokusåpablottare. Försvar mot telefonkrämare hör däremot till allmänintresset. Visserligen lär det det ta viss tid innan Nix-effekten träder i kraft, men ett knappt år verkar skumt långt. Å andra sidan är det väl aldrig fel med ourtvättade, fräcka filsingar med friska resårer.

 2. Nix har fungerat fint för mig i många år nu, om man bortser från Tele2 som fullständigt skiter i om man inte vill veta av dem eller inte. Det beskedet fick jag argt och bestämt när jag krävde att få skrika av mig på den stackars telefonförsäljarens chef en gång i forntiden. Men de slutade i alla fall ringa upp mig så prova det. Kräv att få skrika på chefen, ge honom/henne 15 sekunder att förklara sig, ta ett djupt andetag och skrik av bara helvete i fem minuter innan du slänger på luren. Jag har varit Tele2 fri i flera månader nu sen den incidenten.

  Under min studietid arbetade jag för övrigt en kort tid ett par kvällar i veckan som just telefonförsäljare. En dag kom chefen in till oss och sa att vi borde vara mer aggressiva i vår försäljning, det var ju flera veckor sen vi fick nån anmälan emot oss. Det är ett jävla jobb det där.

  1. Dessvärre för dig och oss andra lär dom byta källarchef minst en gång per kvartal, allt annat vore fullständigt omänskligt.

   Rättelse: givetvis bad inte jag utan försäljaren att få ”återkomma”. Visst är jag korkad i många situationer, men det finns ändå gränser.

  1. Borde jag också gjort. Finns det verkligen ingen ”intelligent” telefonvakt som släpper igenom samtal från godkända nummer men ber övriga påringare, utan störande signaler, att endera läsa in ett meddelande, vid oklassat eller okänt nummer, eller stoppa upp luren nånstans, vid ökänt nummer?

   1. Där har du en lysande företagsidé. Man agerar växel åt folk som vill filtrera inkommande samtal och det lär ju vara en hel hoper har jag en känsla av.

    1. Växeln kan väl vara elektronisk, men såna borde väl gå att kränga för en skaplig slant. Man kanske borde ringa runt och höra sig för. 😉

 3. Jag brukar sätta igång och snarka högljutt i luren när dom drar igång. Antingen börjar dom skratta eller så blir dom förbannade och lägger på. AV med dom blir man i alla fall. Lördagskram på dig Per! 🙂

  1. Säkert en förträfflig variant som går att kombinera med min efterfrågade telefonvakt: automatiskt snarkmeddelande vid ökänt nummer. Natti! 🙂

 4. Min vän Doktorns professor brukar helt sonika tyst och försiktigt lägga ner luren på bordet och låta dem snacka av sig bäst de vill. På så sätt räddar han en av oss andra eftersom man stjäl lite tid för saten i andra ändan.

  1. Nej, den censurerades redan på synopsisstadiet. Sen tog Sjöwall & Wahlöö vid. Matinéfilm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s