Decenniumskifte

… eller vilket tidskifte som helst är egentligen fånigt att uppmärksamma, särskilt som inträffandet därav beror på tiden för Hans Sons födelse, vilken dessutom lär vara felaktigt angiven. Skit samma så skrev DN i går kul om 00-talets märkligaste accessoarer. Det handlar bland annat om Foppa-tofflor och fillingar i badbrallor. Andra ”intressanta” saker som tas upp är exempelvis modet att fjanta runt med en mineralvattenflaska i näven, och så förstås:

Fläskläppen. 00-talet var åren då ett nytt slags kirurgiskt ingrepp blev inne. Man tar fett från rumpan eller låret för att spruta in det i överläppen så att den ser större ut. Alla skulle pluta lika mycket som Hollywoodcelebriteterna.

Jernis har ju redan tidigare rapporterat om den med båda ovanstående accessoarer befryndade trenden att sippa krogpilsner direkt på flaska (kolla Flaskläpp).

Man kan ju undra vilka 10-talets trender blir. Mitt fega tips är att många kommer att hålla en IQ- eller EQ-nivå över 100 men att de flesta i vanlig ordning visar sig vara exceptionellt korkade, oavsett Q-skala.

Dessvärre tillåts trender styra alltför mycket på alla nivåer. Det klena resultatet vid det just överstökade Köpenhamnsmötet ökar därför inte optimismen. Nej, ner med alla dessa jordfelspassivister och jordfelsförbrytare som i gemensam sak gör allt för att skjuta planeten i sank!

God fortsättning, inte bara på helgen eller året, önskar barnbarnen:

 

Rut omgiven av storkusinerna Ivar och Edit

4 reaktioner till “Decenniumskifte

 1. Mineralflaskan i näven var en bra iakttagelse. Den ska helst bäras av en dam i 25-35-årsåldern med slingor i håret, halvöppen mun och ansiktet lätt vänt åt höger eller vänster sida, och så ska hon befinna sig mitt i en energisk framåtrörelse. Då stämmer det på pricken, tror jag.

  Men spikmattan då? Kom den för sent?

  1. Där har vi sannerligen arketypen.

   Spikmattan? Nja, för att vara kvalificerad krävs nog flera år ”på banan”.

   (Men visst är det himla användbart att kunna rätta till skriv- och stavfel i den egna bloggen ;-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s