Vilodag

Strålande skidväder idag, men inte ens ett litet sketet sprintlopp på teve. Ska det behöva vara så? I går däremot var korrelationen perfekt: ett gnistrande före och sändningar från förmiddan till sena eftermiddan. Efter att såväl damerna som herrarna hade klättrat upp för slalombacken i Val di Fiemme var man helt matt.

Därutöver lätt uppvärmning med en femmil i Tjeckien och ett par skidskyttelopp.

Petter Northug fick smisk, och det kan han kanske behöva, den norske sprättuppen. Fast jag fattar inte allt jämmer om att han inte ”drar sitt strå till stacken”, dvs inte hjälper till att dra. Det är ju inte frågan om lagtempo utan individuell tävling. Var och en måste kunna få välja den taktik och strategi som är mest framgångsrik för den egna personen, så länge det inte innebär fusk. Allt annat vore korkat.

I skidskyttet fick vi uppleva säsongens mäktigaste stolpskott när vitryskan Domracheva i klar ledning dundrade iväg tre stycken på grannbanans skyltar innan hon blev varse sitt konststycke. Onekligen en innovativ förändring från fjolårets tävling då hon sköt stående på det andra liggande skyttet. Nu ser vi fram emot nästa säsongs tavla.

3 reaktioner till “Vilodag

  1. Även om det tar emot att säga det, så måste sanningen fram: Den ”norske sprättuppen” kör skidor smart….och alla som gnäller är lite avis, tror jag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s