Kullslagen

Hustru hittade en rolig historia hos en Facebook-kompis:

Tre män satt och skröt över vilka uppgifter och krav de hade på sina fruar.

Den första mannen hade gift sig med en kvinna från östkusten och han hade bestämt ställt krav att hon skulle sköta disken och städa huset. Det tog ett par dagar utan att han såg något, men på tredje dagen kom han hem till ett rent hus med disken diskad och undanställd.

Den andra mannen berättade att han hade gift sig med en kvinna från norra Sverige. Han hade gett frun tydliga order att det var hennes uppgift att sköta all disk, matlagning och städning. Första dagen såg han inga resultat, andra dagen såg han att det blivit lite bättre. Tredje dagen såg han att huset var välstädat, disken klar och det stod en vällagad middag på bordet.

Den tredje mannen hade gift sig med en kvinna från Dalarna:

Han hade sagt till henne att hennes plikter var att hålla huset välstädat, diska, klippa gräsmattan, sköta tvätten och varm mat skulle stå på bordet varje dag. Han sa att första dagen såg han ingenting, andra dagen såg han heller ingenting. På tredje dagen hade svullnaden lagt sig såpass att han kunde se lite på ena ögat.

9 reaktioner till “Kullslagen

  1. Lustigt, jag fick nyss den historien skickad till mig av en göteborgstjej som ändrat sista kvinnan till en göteborgska. Undrar vad som är originalet.

    1. 😀 Redan när jag läste den sa jag till Hustru att ursprunget är misstänkt USamerikanskt (på grund av ”östkusten” och vissa ordval). Men rubriken blev ju ”smashing” i den här versionen, eller hur? 😉

      1. ….njae, det verkar som min blyghetsspärr förbjuder mig den här gången. 🙂

    1. Verkar klokt. Annars skulle han kunna få vissa idéer, och i värsta fall helt sonika smita från baljan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s