10 reaktioner till “Skynda att fynda

 1. En jobbarpolare till mig gick in på http://www.bensinpriser.nu och fick då se att bensinen i Hedemora skulle vara mycket billigare än de i Borlänge.
  Han tog sonika sin motorcykel och gjorde en utflykt till nämnda ort. Där tankade han och köpte en glass När det var gjort så kom han på att åka till Hedemora utan att äta på LAPPENS är som att beställa en flybiljett till mallorca utan att åka.
  Väl hemma igen ser han att bensinen på macken som ligger 250meter från hans hem har bensin för 35öre/l mindre än i hedemora.
  Förlusten räknades till: (bensin) 0,35×60 + (glass, dajmstrut) 12:00 + (LAPPENS) 72:00 = 105Kr
  Men för det fick han ju en 8mil tur o retur och han var mätt på räksallad i en och halv dag, slutsats = mycket värt det.

  Så vi ses i Nässjö =)

  1. Högst speciell mc din jobbarpolare har. En tank på 60 l måste i sig vara ett rekord. Att mc:n dessutom inte tycks dra nån soppa gör inte saken mindre egendomlig. 😀

  2. Nä, nu ska jag inte vara sån. Tar tillbaka det där. Måste testa Lappens nästa gång jag åker förbi Hedemora, vilket inte händer så där ofta, kanske var åttonde år. 🙂

 2. Njae…jag tror inte sortimentet hos Lappens tilltalar Redaktör`n så värst mycket….mest ”Långtradarchaffis” käk! 🙂

  1. Pommes med en kvarts portion av den generöst tilltagna räksalladen skulle nog slinka ner.

 3. Bensin behövs inte till cykeln så fatta vad pengar jag tjänar!
  Har köpt kokboken med landskapsrätterna och är väldigt imponerad. Jättefin, och många härliga recept! 25 spänn=gratis!
  Tänker inte laga dina recept, jag vill ha den maten ”live” in Gävle!
  Trevlig helg och kram varm som alla spisplattorna påslagna! 🙂

  1. Men lite snopet skulle det väl vara om det blir bensinrea hemmavid? Men det är klart, du kan ju fylla en dunk och ta på pakethållaren för att tjäna några ören. 😉

   Lovar. Om jag får se BB Queen ”live” in Gävle, ska jag allt se henne på båd mat och dryck. Fredagsmyskram! 🙂

 4. 27 kr/litern, där ligger gränsen för när vi börjar ändra våra vanor vad gäller bensinkonsumtionen, var det någon kloking som räknade ut.

  Om det är vad som krävs för att rädda lite av Moder jord så höj på säger jag. Använd de extra kronorna till forskning och utveckling kring förnyelsebara energikällor.

  Har funderat på det där med båtmotorer till fritidsbåtar förresten. Det måste gå att använda vinden på något sätt…

  1. Javisst. Man skulle ju kunna tro att 27 kr/l är helt gripet ur luften. Men i själva verket ligger alltså en mycket djupsinnig kalkyl bakom:

   Räkna ole-dole-doff på dom större bensinbolagen och låt udda vara jämnt, varvid Preem väljes, vilket osökt för tankarna till primtal, av vilka 3 är det lägsta udda primtalet och det lägsta magiska, tillika till Guds enighet upphöjda talet, och 3 upphöjt till 3 är lika med 27!

   Om det inte verkar helt övertygande, betänk då att 2 är det lägsta primtalet medan 7 är det tredje lägsta udda primtalet och det näst lägsta magiska talet. Rena trolleriet!

   ***

   Där är du nog nåt stort på spåren. Tänk om man skulle sätta en käpp i mitten av båten och hissa upp ett underlakan. Vad tror du om det? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s