Svärsöner?

Svågern d y mäjlar en söt, svavelosande historia:

En sexåring och en fyraåring sitter på övervåningen i sovrummet. Sexåringen säger: ”Vet du, jag tror det är dags för oss att börja svära.” Fyraåringen nickar och håller med. Sexåringen fortsätter: ”När vi går ner och äter frukost tänker jag säga något med helvete och du kan säga något med fan.” Fyraåringen håller entusiastiskt med.

När modern kommer in i köket och frågar sexåringen vad han vill ha till frukost svarar han: ”Men för helvete morsan, du vet ju att jag vill ha Havrefras och mjölk!” SMACK! Han flyger ut ur stolen, snubblar omkring i köket, ner på golvet, och sedan upp på övervåningen som en raket, gråtandes medan hans mor förföljer honom och slår honom i rumpan för varje steg han tar. Hans mor låser rummet och skriker: ”Du kan stanna där tills du har vett nog och jag släpper ut dig igen!”

Hon går sedan ner igen, tittar strängt på fyraåringen och frågar honom: ”Nå, vad vill DU ha till frukost då, min unge man?” ”Jag vet inte”, svarade han ”men du kan ge dig fan på att det inte är Havrefras i alla fall!”

Vilket påminner mig om Magnus & Brasses klassiska Svordomsvisan:

4 reaktioner till “Svärsöner?

  1. d y håller sig på en ganska ”lagom” nivå….han överlåter till storebror att sköta det andra. 🙂

  2. GLAD DJÄVLA PÅSK PÅ DIG!

    en liten försköning av en svordomsramsa som jag körde när jag var litet:

    Mor åt gröt och far_åt_helvete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s