Taskigt tänk

I Vi Bilägare nr 7 finns en specialartikel under rubriken Framtiden tillhör elbilen. En ”lätt” överdrift helt i enlighet med motorjournalistikens tillbedjan till Bilen. Elbilen tillhör framtiden skulle kanske en mer sansad skribent uttryckt sig. Underrubriken är inte mindre intressant:

”… bara en dyr leksak” – smaka på den!

Leksak? Jag som trodde att alla bilar är en leksak – i motorjournalistens ögon. Hur ofta kan man inte läsa om nya bilmodeller som beskrivs med subjektiva leksaksegenskaper som körmaskin, körglädje och nöjesmaskin. Dyr? Fast för så förnämliga vitsord kommer förstås bara riktigt svindyra modeller i fråga. Så vad jag förstår borde norska Think ha alla förutsättningar att vara dessa herrars och nån enstaka dams våta dröm. Men det kanske är bilens namn dom inte kan identifiera sig med.

En reaktion till “Taskigt tänk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s