Nådiga luntmakare

Europas finansministrar lättade på börsen vilket lättade börsen. Spelar ingen roll, investerarna är förstås lika nervösa som vanligt. För att komma in på investerarlinjen på landets högskolor krävs – förutom gängse grundläggande kunskaper i basämnena – överkurs 1 i matematik (procenträkning) och att man är dokumenterat hypernervös till läggningen.

Apropå finansministrar så uppträder i alla fall de våra som stabila, förtroendeingivande landsfädrer, åtminstone när dom är nyklippta, och kanske inte heter Mundebo eller Wibble. Uttala sakta Sköld, Sträng, Feldt och Borg. Visst känns det tryggt?

Vet du vad den brittiske finansministern heter? Det borde inte vara sant, men det är exakt vad det är. Karln heter Darling!

Så himla nuttigt. Inte undra på att dom brittiska finanserna balanserar på ruinens brant, om än inte lika långt ner i avgrunden som dom grekiska. Fast nu ska visst Alistair Darling avgå liksom hela arbetarregeringen. Torrisarna förhandlar med liberalerna. Vem som blir ny finansminister är givetvis av oerhörd betydelse för att få ordning på landets ekonomi. Dessvärre för britterna kan det bli liberalernas ledare Nick Clegg.

2 reaktioner till “Nådiga luntmakare

  1. Det är nog dags att praktisera ”både hängslen och livrem” för alla ”Finansvalpar”….som den gode farbror Sträng gjorde. 🙂

    1. I dom kretsarna är väl breda hängslen högst mode – Wall Street-accessoaren nummer ett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s