Bokmångleri och teleantipati

Vad är det för mänskligt tillkortakommande som gör att vi inte får arslet ur vagnen och i tid skickar in NEJ TACK-lappen till bokklubben? Undrar hur många jordvarv olästa böcker som det av den anledningen står i svenska hyllor? Makalöst att bokklubbarna får hållas med sitt profiterande enligt så kallad negativ option.

Antagligen är det en snarlik oförmåga som gör att endast 10 % av alla privata telefonnummer är anmälda till NIX-registret, du vet det där man kan spärra sin telefon mot svindryga försäljare – ”ältarna från telemarket”. Liksom bokklubbarna göds därför dom vedervärdiga telefonförsäljningsföretagen.

Konsumentkamrater, låt oss ockupera marknadsdomstolen!

Tvinga politikerna att lagstifta mot negativ option och fri telefonförsäljning. Ersätt NIX-registret med ett JOX- eller JÄPP-register, till vilket alla (tre?) som även fortsättningsvis önskar njuta av trevliga telefonförsäljare och ta del av oemotståndliga erbjudanden kan anmäla sitt intresse och telefonnummer.

OBS: Fler reklamsatirbilder från bloggen finns samlade i galleriet Satirreklam. I blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder, satirklipp och språkkrumelurer.

6 reaktioner till “Bokmångleri och teleantipati

    1. Njäe. Tycker att det för tankarna till om än inte en ren ynnest så i alla fall en skattepliktig förmån. … … Hmm … kanske inte så dumt ändå, faktiskt inte alls dumt, med tanke på alla förmånserbjudanden som registrerade kan komma i åtnjutande av. 😉

  1. Kan du inte på något sätt få med alla förbannade rabatt(plast)kort man skall ha till varend dj-a affär?
    Istället för att skicka runt alla dessa miljöförstörande kort kan de väll för i H sänka priset direkt i stället!

    Phhuu, sorry jag blev lite upprörd!

    1. Ta en Toy Mister! Om några år kan du säkert få ett multikort eller snarare multichip inopererat i kobben och därmed lägga såväl plånboken som mobilen och GPS:en på antikhyllan. Fan vet om det inte också blir möjligt att fota 3D genom ögonen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s