Jubilar och diverse diverseaffärer

Igår fyllde äldsta barnbarnet Edit 10 år:

Stora flickan minsann. Hon önskade sig pengar, en häst och ett tält. Nej, jag skojar lite, ingen häst. Edits önskelistor brukar präglas av en god portion realism vilket hennes mammas kanske inte alltid gjorde när det begav sig.

Nåväl, det föranledde Hustru och mig att söka oss till närmaste tältaffär. Dessvärre visade sig ICA Maxis tältförråd ha sinat. Järnia nästa. Jahaaa – förutom verktyg, spikar, skruvar och muttrar går det även himla bra att saluföra gräsklippare, kaffebryggare, lågenergilampor m m, men tält – nähäää. Ska det behöva vara på det viset? Biltema nästgårds måste väl ändå vara ett säkert kort, det hörs ju nästan på namnet? Jäpp – bingo! Där fanns att välja på två-, tre- och fyrmanstält. Det fick bli tvåmans, nog att växa i.

Det var vårt första besök på Biltema. Hustru plockade med sig en katalog som jag sen satt och slöbläddrade i. Döm om min förvåning så hörde kanske hela 25 % av sortimentet till avdelningen Bil. Bland övriga avdelningar fanns exempelvis Fritid, till vilken tältet hörde, och Kontor – Teknik. Som kontorsråtta fastnade jag förstås för den senare. Plötsligt stelnade jag till:

– Men vanur’å, vicken miss, det måste väl ändå höra till Bil, påpekade jag viftande med katalogen för en föga intresserad Hustru:

Javisst. Minsta knatte känner givetvis till baskittet till Den lille mekanikern bestående av en robust skruvmejsel för att köra genom rosten, silvertejp för att dölja hålen och så en väldoftande wunderbaum för att impa på brudarna.

2 reaktioner till “Jubilar och diverse diverseaffärer

  1. Roligt att du lägger ut texten lite mer igen och att få lite betraktelser från vardagen!

    1. Kul att du tycker det, men dessvärre är det inte var dag vardagen erbjuder nåt skrivbart. Men jag ska försöka att skapa lite mer av den varan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s