Hövding Vildhavre

Otaliga äro berättelserna och vittnesbörderna om svenska kungars och prinsars svassande land och rike kring, degeneration efter degeneration, för att lägra av den majestätiska spiran mäkta imponerade eriksgatflickor och följderna därav. Allt behöver för all del inte vara sant, men å andra sidan finns antagligen ett än större mörkertal av nedtystade historier och okända avkommor. Med tanke på att bara en påsättning av säg 20 torde ha resulterat i en äkta kunglig oäkting kan man ju fundera på hur deras högheter, förutom att knulla runt, också hann med att avla arvfurstar, smida ränker, dräpa danskar, kosacker och annat löst folk, bygga flytande likkistor, åka Vasalopp m m.

Jomenvisst, också vår käre Cege var ute i svängen då det begav sig.

Bara elakt förtal, hävdar medlemmarna i Monarkklubben. För att visa att dom som vanligt är ute och cyklar har filmaren Oscar Hedin i sin film Blått Blod enrollerat Jan Bernadotte och låtit ta modern teknik i anspråk för att spåra bernadotteskt DNA i den djupa folkmyllan:

Som av en händelse råkar filmen sändas nu i dagarna i statstelevisionen med påpasslig början på nationaldagen:

Filmen gick dessutom upp på biograferna i förra veckan. För ytterligare info, kolla mer än gärna på Blått Blods hemsida:

Den politiska hemvisten för blå blodkroppar med såväl adliga som kungliga anor har som bekant traditionellt varit Högerpartiet, sedemera Moderata Samlingspartiet. I sin strävan mot det förment folkliga har däremot dom Nya Moderaterna, partifärgen till trots, försökt klippa alla navelsträngar till Riddarhuset och framför allt Knugliga slottet. Inte utan framgång ska sägas, men här sket det sig totalt:

Graverande indicium

5 reaktioner till “Hövding Vildhavre

  1. Som trogen läsare av Redaktörens blogg kan jag nu konstatera att här finns en kunnig och stor beundrare av svenska kungahuset. Kanske ett extraknäck lockar som bisittare och expert till Claes Elfsberg och gänget vid ”dygnetrunt”-sändningarna den 19 juni? 🙂

    1. ”Stor beundrare av svenska kungahuset”? Absolut. Det kungliga paraddasset på Drottningholm med fyra gyllene familjehål i fil är utfört i den utsöktaste av barockarkitektur. Så slå du Classe en signal och säg att jag ställer upp.

      1. Ska kolla med min årskamrat Tjabo först om han tillstyrker att Redaktör´n är (bi-)sittare utan att stickas. 🙂

    1. Så skulle det kunna vara. Politiker med MVG i självkritik finns inte ens i sinnevärlden. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s