Brottstycken 23

”Min fru förstår mig inte” är en klassiker. Detsamma kan hävdas om Hustru, ja alltså, inte att hon är en klassiker. Inte sällan får jag skäll för att jag knappt pratar när vi går på vår nästan dagliga promenad och jag tuggar nikotintuggummi, alltså samtidigt, om än i otakt. Man är väl ingen otäck övermänniska heller. Men Hustru pratar på. Ofta har hon tre–fyra samtalsämnen i luften som hon svänger ohämmat emellan utan någon som helst förvarning. Dessvärre är jag inte begåvad med den erforderliga kurvtagningstekniken.

President Valéry Giscard d’Estaing (t h) hälsar liket Gerald R. Ford välkommen till kulturens boning. Notera hur den senare just satt tuggummit i halsen.

***

Jag har i de tidigare inläggen Ordkommissionen (1), (2) och (3) gett läsarna lite smakprov ur Uarda-akademiens ordbok. Här är fyra egna ordgåtor av liknande stuk:

ordgåta husmarknad gåta

ordgåta stolgång gåta

ordgåta källare gåta

ordgåta fågelhundstik gåta

Klicka på ordgåtebilderna för rätt svar.

OBS: Titta gärna in på bloggens sida Ordskoj där jag har samlat fler av mina språkkrumelurer. I blogghuvudet finns dessutom länkar till mina bildhumorgallerier.

***

Och så ryktas det att SVT 2 gör en kraftfull satsning på att konkurrera ut TV4:s succé genom den nya tallsåpaserien Skogsbonde söker fruntimmer (på rot).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s