Urblåst

En gigantisk, världsomspännande vårdkris väntas efter sommaren. Företrädare för allehanda vårdinrättningar, offentliga socialförsäkringssystem och privata försäkringsbolag känner sig maktlösa inför vad som komma skall. Frågan har i ett stort antal länder redan nått regeringsnivå. Dramatiska effekter på världsekonomin befaras.

Vad det handlar om är givetvis den ofantliga tinnituspanepidemi som oundvikligen kommer att bryta ut efter fotbolls-VM. Även om många redan hunnit bli skadade tros inte de förödande effekterna hos den stora massan upptäckas förrän teveapparaterna slås av efter finalen, då bilden försvinner men dessvärre inte ljudet. Inledningsvis kommer dessutom de sjukliga hörselförändringarna i många fall att förväxlas med ljudhallucinationer till följd av grav tittarabstinens.

Värst utsatta är naturligtvis spelare, funktionärer, fotbollsintresserade åskådare och lokalbefolkningen kring arenorna. För dessa grupper planeras inom FN, Röda Korset och andra internationella hjälporganisationer extraordinära humanitära insatser. Däremot anses inte upphovsmakarna till det veritabla oljudet vara i behov av någon vård eftersom redan hjärndöda enligt en samlad läkarexpertis inte kan drabbas av tinnitus:

Fan med djävulens trumpet – vuvuzela

4 reaktioner till “Urblåst

  1. Det är nog värre än värst att höra ljudet live…..hemma i soffan blir det mest som en getingsvärm….ganska zzzzövande…..zzzzzzzzzz och sen sov jag. 🙂

    1. Du har en poäng där. Tänk vilken skillnad om man istället hade klonat Ale Möller och skickat in 25 000 ex med varsin vuvuzela på arenorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s