Regelvärk

Sista veckan nu med fotbolls-VM. Om det än inte direkt blossar upp så börjar av nån märklig anledning mitt fotbollsintresse i vart fall pyra vart fjärde år, till och med vartannat inräknat EM. Men så är fotboll en världssport till skillnad mot exempelvis ishockey och framförallt bandy. Fast bandy roar mig också en del, så jag kan egentligen inte skylla på spridningen.

Några vita fläckar finns knappast på fotbollskartan, men en del ljusa varav en gigantisk. Visserligen tog USA sig till slutspelet i Sydafrika och sen vidare till åttondelen, men inte ens en final skulle väl gjort ”soccer” till en folksport över där. Nej, rejäla riktade regelförändringar av FIFA är vad som krävs för att locka den kräsne USamerikanen till läktarna och därmed ungdomarna till klubbarna.

Först och främst borde den spelare som drabbas av en ojusthet som ger motståndaren gult kort få en varning så att säga till godo, alltså minusvarning, som han eller hon kan utnyttja som gottgörelse vid ty åtföljande vedergällning mot antagonisten, vilken då i sin tur givetvis kommer i åtnjutande av en minusvarning som kan användas för att kvitta bort det tidigare utdelade gula kortet. Och så kan holmgången fortsätta matchen igenom, helt i publikens sofistikerade smak.

Skulle en sådan förändring trots allt inte visa sig ge tillräckligt publikfriande effekter bör man överväga att redan vid matchstart tilldela alla spelarna en eller flera minusvarningar, för att härigenom ge möjlighet att ge igen med råge utan att riskera utvisning.

3 reaktioner till “Regelvärk

 1. Det du eftersträvar är alltså korpfotboll.
  På skall jag tala om för herrn att undertäcknad spelar just i ELIT-korpen. Det vill säga högsta korpserien

  Välkommen att titta.
  Vi har snott våran slogan från Expert!

  Vi är vad vi heter!

  ……..vi heter Borlänge Kickers 🙂

  1. Ha-ha! Nu ska vi inte överdriva.

   (”ELIT-korpen”? Aha, spel i den och man blir rik som en kyrkråtta.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s