Cykeltur

Jernis har ju här i bloggen nyligen behandlat utveckling och framtidsscenarior för fotboll och fri idrott. Just nu pågår Tour de France och vad passar då inte bättre än att komma med banbrytande förslag för cykelsporten, inom vilken – i likhet med simningen – det hänt nada det senaste seklet. Okej, en viss teknikutveckling har skett, men grenarna är fortfarande i grunden desamma och har med tiden murknat oroväckande.

Varför inte snegla på den innovativa skidåkningen som bland annat snott idén med Tour de Ski från just cyklingen. Snott är också skiatlonkonceptet och här är det läge för cykelsporten att göra detsamma. Men till skillnad mot skidåkningen bör man i cyatlon över 2 × 450 km börja med fri stil. Där skulle dom flesta förstås välja värsta cykelräsern i kolnanofiberkompositutförande och 128k-växlat digitalt Shimano-nav med planetväxel av tyngdlös interstellär superduperlegering samt friktionsfri biomemetisk hokuspokusbeläggning.

I antik stil som följer gäller lämpligen obligatoriskt enväxlad damsnurra med ballongdäck med dubbel pyspunka och sönderrostad, minst två gånger per kilometer hoppande kedja.

Vidare bör man självklart kopiera skidåkningens kopiöst populära sprint fast likväl i klassiskt cykeltävlingsformat, dvs som etapplopp. Motsvarigheterna till ”de tre stora”, Giro d’Italia, Tour de France och Vuelta a España, ger liksom sig självt: Giro di San Marino, Tour de Monaco och Vuelta a Andorra.

San Marino

5 reaktioner till “Cykeltur

 1. Ha ha….minst sagt kreativt! 🙂
  Jernis bör nog sadla om till Cykelförbundets PR-Guru…..mycket deg där att hämta!

 2. ”Dubbel pyspunka” 😀

  Hoppkedja nerför Alperna lär inte vara att leka med.

  Själv inhandlade undertecknad en språjlans cykel härom sistens. Fann ingen anledning till att tänja ljumsken vid varje av- och påstigning utan det blev helt sonika en kärringhonda.

  Dessutom innebar beslutet att jag övergav farsans gamla Crescent världsmästarcykeln från ca 1976. Orange. Tvåväxlad. Kombinationslås. Tyvärr släppte den i en svetsning och var sig inte lik efter det.

  1. Vettigt beslut. Jag förstår mig heller inte riktigt på finessen med herrcykelns ram, förutom för kastreringsändamål och som fallossymbol vid befordran av damer däruppå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s