Bland bönor och blader, del 3

Först kom Coca Cola, sen McDonald’s, sen kom ingenting, sen kom ingenting och sen kom allting. Vi svämmas över av USamerikanska konsumtionsvaror och franchisekedjor, äkta eller efterapningar. Man får ju säga att det är en prestation och kunna etablera en kafékedja som Starbucks-plagiatet Wayne’s Coffe i Sverige. Ungefär som att sälja spillolja till Saudiarabien. Nu har Uncle Sam fått blodad tand. Starbucks själva har just börjat invasionen med en etablering på Arlanda.

Det senaste inom dryckesområdet ska visst vara pubkedjan 08, en joint venture mellan Anheuser-Busch och Stockholm Vatten, som ska servera Budweiser på kran:

Dessutom har Diageo Inc. långt gångna planer på att etablera en snabbdryckskedja i Moskva, – Smirnoff’s. Jernis har tagit del av dom hemliga dokumenten. Regular-menyn ska bestå av Blå Smirnoff (60 vol-%) i pappmugg XL (XXL i plusmenyn) med lock och sugrör samt saltgurka från Utah, medan man i Low Carb-menyn kommer att få späka sig med den röda vodkan (40 vol-%) utan gurka. Givetvis kommer varje ställe att ha dubbla Drive-in. Konceptet ska på brukligt USamerikanskt manér marknadsföras med hjälp av en maskot:

clownen boris

Clownen Boris

OBS: Fler reklamsatirbilder och kändisporträtt från bloggen finns samlade i gallerierna Satirreklam respektive SatirporträttI blogghuvudet finns länkar till ytterligare gallerier med egna humorbilder, satirklipp och språkkrumelurer.

En reaktion till “Bland bönor och blader, del 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s