Bland bönor och blader, del 4

Här sitter jag och kastar sten i glashus; om den USamerikanska kaffekulturen inte är mycket att skriva hem till mor om så är den svenska tekulturen knappast bättre. Går man på lokal här hemma får man oftast hålla till godo med Earl Grey-påsar i fisljummet vatten som hälls i muggen/koppen långt innan man själv får tillfälle att doppa ner påsen. Vid tebryggning ska hett vatten hällas över teet och inget annat.

Visst finns det ställen med lite högre svansföring vad gäller själva bryggningen, men då kvarstår ändå en påtaglig risk att man hemsöks av …

… en komplett schampomeny.

Jernis har därför beslutat sig för en kulturell kraftinsats, till att börja med i huvudstaden. Tehus med kvalitet på franchisekontrakt kommer att växa upp som maskrosor ur Storstockholms asfalt, från Akalla till Farsta strand, från Hässelbystrand till Skarpnäck, i city bara ett stenkast eller två mellan varje. Namnet och den grafiska designen är redan klara:

Eventuell likhet med något känt företag i en helt annan bransch är ingen ren tillfällighet utan helt avsiktlig.

2 reaktioner till “Bland bönor och blader, del 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s