nelluraoT

Nästan ända sen upptäckten 1886 av det numera världsberömda, feltryckta frimärket gul tre skilling banco som poststämplades i Kopparberg 29 år tidigare och som i dag står i trakterna av 20 miljoner kronor har filatelister drömt om att snava över ett liknande fynd, gratis och franko. Förgäves.

Med dagens rigorösa produktionskontroll av frimärken är det förstås en fullständigt tröstlös skattjakt. Bättre att hålla koll på andra pappersprodukter, har Jernis alltid tänkt. Fram till i går hade sökandet varit resultatlöst, förutom ett och annat gräddpaket med felaktig datumstämpel, men det räknas liksom inte. Men så i morse: efter väl förrättat morgonbestyr konstaterar jag att papperet är slut och monterar nytt i hållaren, och då plötsligt händer det!

Nä dra på trissor! En toapappersrulle upplindad åt fel håll!!

Gissa om det kommer att väcka sensation och avund bland inbitna hygienproduktsamlare! Men fisförnäma Sotheby’s och Bukowskis kan slänga sig i dassväggen. Jag kommer att hänga ut rullen på Blocket till högstbjudande. Ett par-tre millar, minst, räknar jag med. Bara det räcker till för att gå i pension så är jag nöjd.


8 reaktioner till “nelluraoT

  1. Mycket bra uttryck! 🙂 Men jag valde det angivna delvis i hopp om ett fett reklamkontrakt för en viss framgångsrik lottprodukt från en statlig speljätte med överdimensionerad pr-budget.

 1. Enklast är ju att ”spola om” rullen… 🙂 Tala om för oss läsare svaret på den ständiga obesvarade frågan: Hur många meter innehåller rullen?

  1. Spola om? Du är inte klok! 😉 Det vore ju som att riva itu tre-skillingen!

   Ingen aning om längden. Ta du en rulle och gå till en certifierad sybehörsaffär. Resultatet av mätningen meddelas här.

    1. Är det medfött eller blev du så obstinat först som pensionär? 😉

 2. Jag håller på och sparar och sparar slantar. Jag SKA ha den där toarullen bara, så är det! Kosta vad den kosta vill på Blocket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s