Vem von Helst

Såg på Gävle-Dala igår att en nygammal VM-general utsetts inför skid-VM 2015 i Falun. Han anförde arrangörsstyrkorna redan förra gången det begav sig, 1993. Och det är inte vem som helst utan Sven von Holst, simkungen som abdikerade till förmån för Gunnar Larsson ett par år innan Lars Frölander, den evigt unge simmaren, i sin mammas mage gjorde sin första sträcka på kort bana.

Ordleken i rubriken är inte mitt eget påfund utan Robert Karl Oskar Brobergs, denne gudabenådade ordvrängare och artist som nån gång på 80-talet skaldade ”Upp igen! – ett klavertramp kan ju Vem von Helst göra”.


2 reaktioner till “Vem von Helst

  1. Det är notabelt att det faktiskt finns en och annan ordleks-kung utanför göteborgarnas skara. Göteborg – som ju (?) är ordleksmetropolen nr 1 (i särklass!). Robban B. född i Råsunda, Solna … Kollade nyss upp i Wikipedia.

    1. Kanske född där, men det lär nog flyta en hel del götelaborgskt blod i den mannen vars dopnamn antag- egentligen är Robert Zero Kal Oskar Broberg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s