En dag på Valbo köpcentrum

Helgen före löning och Hustru var vältajmat på uppdämt shoppinghumör igår. Jag bistod förstås … i alla fall inledningsvis och oförväget på butiken Stadium. På hennes komihåglista stod vinterjacka och armbågsskydd. Medan hon provade jacka inventerade jag det generösa utbudet och fann bland annat följande:

Högst intressant: funktionsjacka – jacka som faktiskt fungerar som jacka ser man ju inte var dag, med bra andasförmåga dessutom. Imponerande. Armbågsskyddsavdelningen var däremot tunn med en ynka sort att inte välja på, så då tog jag den:

I kassan frågade jag om skydden var lämpade för krävande aktiviteter som sudukolösning. – Tyst, väste Hustru. Hur det nu var så avrådde expediten från just sådan användning, men vi chansade och slog till. (Vadå användning, tänker du kanske. Jo, när Hustru hämtar ”frisk luft” under köksfläkten hänger hon samtidigt på armbågarna över ett suduko med tryckskador som följd.) Och blåsta blev vi, i alla fall till hälften, för vid hemkomsten visade det sig att förpackningen bara innehöll ETT armbågsskydd. Om det var höger eller vänster framgick inte heller på förpackningen.

Efter Skagenrörabaguette på IKEA fortsatte vi till Valbo ”Classic”, den ursprungliga byggnaden med bland annat Coop. För egen del vidtog pilsnerköp på bolaget, dels den alkoholfria (< 0,5 vol-%) skotska alen Nanny State från mikrobryggeriet Brew Dog, med en fruktig, smäktande beska med lång, tät eftersmak – helt enkelt makalöst god! Inte många av bolagets andra öl har en suck att konkurrera smakmässigt. En annan tillfällig höjdare som jag skaffade – efter tips av svåger Christer – fast med mycket alkohol (6,0 vol-%) är Gotlands Bryggeris Red October. Mörk, fyllig lager med grapefruktbeska med ordentligt tryck och utan alkoholsötma.

Fynden Nanny State och Red October till dom löjligt låga prisen 11,50 respektive 15,50 kr.

Annars satt jag mest i en skön gungfåtölj och betraktade Telenorförsäljarnas fisketeknik utanför Coop. Dom var suveränt skickliga när väl en kund torskat på kroken, knappt nån slet sig.

Inne på Coop fanns ett intressant erbjudande:

Jag gick länge och grunnade på vilket det dolda budskapet var, exempelvis om städkitet var gjort i Schweiz. Slutligen tändes liljeholmaren: ”Skurhinken för dig som vill ha klockrent!”

8 reaktioner till “En dag på Valbo köpcentrum

 1. Hahaha, härligt inlägg! Hälsa Hustru att om hon sätter armbågarna i citronhalvor kan hon bleka skinnet samtidigt som tryckskadorna inte blir alltför svåra.
  Kram påre Per! 🙂

  1. Aha, du tänker på tuttifruttiterapi. 😉 Det finns en kul strip i ämnet som jag ämnar lägga in vad det lider. Kram!

 2. Här anas en viss skrivartalang från Redaktör´n. En får tacka för bjudningen! 🙂

 3. Det låter som en mycket typisk tag i ett mycket typiskt svenskt köpcentrum. Ur led är tiden! Fast jag tror inte att jag vrider den rätt igen, trots att det är min egentliga uppgift på jorden. Inte riktigt än. Trots allt gillar jag jackor som fungerar som just jackor. Och vilken annan hobby skulle helt och fullt kunna ersätta en telenorfiskeskådning?

  1. Faktum är att det borde ingå i grundskolans kursplan att göra sådana studiebesök. Jag menar i biologin ska barnen skaffa sig färdigheter för att undvika oönskade graviditeter, men nästan lika viktigt borde det väl vara att inom samhällskunskapen få lära sig hur man undviker oönskade mobilabonnemang.

 4. Nanny State är för övrigt en engelsk omskrivning för ”förmyndarsamhället” och är bryggt som en protest mot att den brittiska självkontrollorganisationen Portman Group inte tyckte att BrewDogs 18-procentiga ale Tokyo stod för den ansvarsfullhet och måttfullhet som branschen hade lovat att visa samhället och skickade anklagande brev.

  Jag har kommit på att Nanny State funkar perfekt som ett humleextrakt. Bara en liten skvätt i vilket dussinöl som helst får det att lyfta till oanade höjder (med undantag av Pripps Blå).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s