Godaste stuvningen?

Att packa matkassar är väl ingen konst. Hustru anser likväl att jag packar konstigt. Trots det får jag ständigt förnyat förtroende som stuvarbas. Konstigt … … Vi är överens om grundprincipen tunga/tåliga varor i botten och lätta/otåliga längst upp, så långt inga äktenskapliga problem. Men sen blir det bassning, i alla fall då det som oftast är frågan om fler än en kasse.

Hon hävdar att man ska packa enligt jämviktsprincipen, tre–fyra kilo i varje kasse. Jag förfäktar temperatursortering, dvs frysta grejer för sig, kylda för sig och övrigt för sig. Visst, på vintern är det inte är lika viktigt som en smällhet sommardag, men principer är ändå till för att hållas. Dessutom underlättar det inplockningen hemma – bara att hiva in allt i fryskassen i frysen osv.

Senast det begav sig såg kylkassen ut så här:

Fem liter fil, grädde, smör, frisk kräm, två liter Proviva plus lite annat smått och gott. Åtta–nio kilo inalles som Hustru fick bära, och i andra handen drickabacken för att ekipaget inte skulle kantra. Själv bubbade jag ridderligt på tre kollin: en fryskasse med två pizzor, en påse baguetter och ett ekonomipaket pinnglass; en övrigtkasse med två paket frukostflingor och knäckebröd; och ett sexpack toapapper.

Var med i omröstningen!

10 reaktioner till “Godaste stuvningen?

 1. Jag packar efter temperaturprincipen och röstar således på den. Har fått mig många duvningar av svärmor, om det t.ex. låg en shampoflaska i samma påse som potatisen. Potatisen ska nämligen ner i källaren och schampot upp på övervåningen.

  1. Logisk logistik.

   ”Svärmor har tusen ögon och tusen öron” – ett gammalt hälsingeskogsordspråk. 😉

 2. Jag kör enkelt, första varan längs vägen längst ner i påsen, brukar bli rätt bra faktistk. Skulle det skita sig så går ju alltid att ge den mosade frukten till ettåringen. 🙂

 3. Här måste det vara ”ingen princip” som gäller emedan jag oftast har endast en kasse att bära. 🙂

 4. Jag går och handlar själv, då får man äntligen bestämma något själv…som t ex hur man packar kassen/-arna. 🙂

 5. Jag tar alltid kvinnors parti i omröstningar gällande jordnära frågor. Men jag kan lägga till en princip, nämligen den att jag alltid packar enligt ”de för få kassarnas princip”. Kommer på mig själv med att förbanna min optimism när jag väl står i packändan av bandet och slutligen försöker få grepp om pappkassens handtag med fingerspetsarna eftersom paketet med smörgåsrån hindrar handtagen från att sammanfogas.

  1. Jaha, på det viset. Nästa omröstning får bli om rymdturism eller svarta hål. 😉

   Jodå, den principen drabbar också mig. Då blir det till att slita upp Leksandsbrödspaketet eller sexpacken och ta på sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s